Niže cene grejanja i tople vode od 1. novembra

Radio 021 31.10.2018 10:49
Niže cene grejanja i tople vode od 1. novembra


Novosađanima će se od 1. novembra grejanje i topla voda računati po nižim cenama.Novosadskoj toplani navode da će tako početi primena odluke o smanjenu cena za oko pet odsto na koju je Gradsko veće dalo saglasnost krajem septembra. Ovo je treće pojeftinjenje grejanja i tople vode u proteklih godinu i po dana.

Prema novom cenovniku, umesto sadašnjih 97,75 dinara po kvadratnom metru, građani će grejanje plaćati 93,06 dinara tj. za 4,79 odsto manje. Ovo znači da će za prosečan stan od oko 50 kvadrata mesečno biti potrebno izdvojiti oko 234 dinara manje za grejanje nego ranije.

Kada je u pitanju topla potrošna voda, cena će biti niža za 6,79 odsto, odnosno umesto sadašnjih 248,59 dinara po kubnom metru, građani će plaćati 231,26 dinara po kubiku. Na mesečnom nivou, za jedan stan koji koristi pet kubika tople potrošne vode, ušteda će biti oko 90 dinara.

Ovo pojeftinjenje počeće da se iskazuje na računima Informatike koji će u decembru stići građanima.

Podsetimo i da je pre godinu i po dana cena grejanja po kvadratu bila 107,8 dinara, što znači da je cena smanjena za 13,6 odsto, dok je topla voda bila 264,8 dinara i pojeftinila 14,8 odsto.

Novosadska toplana poslednje dve godine beleži visoku dobit i stotine miliona dinara je u plusu, što joj omogućava da redovno plaća troškove gasa, ulaže u razvoj i rekonstrukciju sistema daljinskog grejanja, čime je jedno od retkih uspešnih javnih preduzeća ne samo u Novom Sadu, nego i celoj Srbiji. Veliku zaslugu za dobro poslovanje preduzeće duguje i građanima koji u velikom procentu redovno izmiruju svoje obaveze.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak