Ljajić: Ako policija kaže da sam se bavio kriminalom, odlazim iz Vlade

Radio 021 31.10.2018 10:45
Ljajić: Ako policija kaže da sam se bavio kriminalom, odlazim iz Vlade


Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić pozvao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i sve službe da iznesu sve podatke o njemu, a ukoliko pronađu bilo šta što ukazuje i na najmanju kriminalnu delatnost, neće nijedne sekunde sedeti na mestu ministra niti se baviti nijednim javnim poslom.  Ljajić je za "Blic" rekao da nije do sada reagovao na optužbe lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, jer ih je, kako je rekao, smatrao besmislenim, ali sada mora jer se na njih nadovezao Vojislav Šešelj.
 
"Do sada nisam uopšte reagovao na optužbe koje su dolazile od Zukorlića jer sam ih smatrao besmislenim, a pošto se sada na to nadovezao i njegov partner Šešelj, i to u parlamentu, moj opstanak u Vladi gubi svaki smisao ukoliko se ne dokaže ko je lažov - Šešelj i Zukorlić ili ja", rekao je Ljajić. 
 
On je dodao da te optužbe moraju da dobiju svoj epilog, jer bi u protivnom, kako je naveo "morao da se valja u blatu sa Šešeljem i Zukorlićem i da se brani od njihovih izmišljenih optužbi".
 
Prema njegovim rečima na delu je "čvrst savez osuđenog ratnog zločinca Šešelja i osvedočenog kriminalca Zukorlića", a napade povezuje sa izborima za Bošnjačko nacionalno veće koji će se održati u nedelju, 4. novembra.
 
Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj optužio je juče u Skupštini Srbije potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića da je vođa jednog od najjačih narko kartela u Srbiji, što je naišlo na burno negodovanje Ljajićevih poslanika iz Socijademokratske partije Srbije (SDPS), koji su te navode odbacili i napustili skupštinsku salu. 
 
Šešelj je na početku sednice u okviru postavljanja pitanja rekao da policija ima sva operativna saznanja da je Ljajić jedan od vođa najvećeg kartela, ali da ipak ne čini ništa.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak