Novi MacBook Air: Retina ekran, Touch ID, tri boje

Mondo 30.10.2018 17:53
Novi MacBook Air: Retina ekran, Touch ID, tri boje


Prva prava nadogradnja MacBook Air serije računara donosi bolje specifikacije, osvežen dizajn i nove boje kućišta.Apple je na svom oktobarskom događaju predstavio MacBook Air, koji će se prodavati po početnoj ceni od 1.199 dolara od danas.

Dizajn je unapređen, u ponudi su tri boje kućišta, ivice su tanje, a ekran je konačno Apple Retina sertifikovan. Dijagonala ekrana je 13.3 inča, a u maleno kućište Apple je uspeo da, verovali ili ne, ugura i klasičan audio 3.5 mm audio priključak.

Na stranama kućišta su i dva USB Type-C ulaza, Thunderbolt, a iznad tastature je Touch ID taster, koji radi pod patronatom novog Apple T2 čipa za sigurnost podataka i omogućava autorizaciju otključavanja uređaja, pristup osetljivim podacima i plaćanje preko interneta.

Apple je primenio novi “leptir“ mehanizam tastature, kako bi se izbegli problemi, koje je kompanija imala prethodnih godina, a korisnici će na raspolaganju imati i do 16 GB RAM memorije, od 128 GB do 1.5 TB SSD memorije i osmu generaciju Intel dvojezgarnog CPU-a sa pripadajućom grafikom.

Težina novog uređaja, koji je praktično sad MacBook Pro u MacBook Air telu, je samo 1.2 kilograma, a početna cena je 1.199 dolara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak