Hilari Klinton: Volela bih da budem predsednica

Politika 30.10.2018 12:11
Hilari Klinton: Volela bih da budem predsednica


Bivša kandidatkinja demokrata za predsednicu SAD Hilari Klinton, „ostavila je otvorena vrata” za mogućnost svoje ponovne kandidature na izborimma 2020. godine navodeći da bi, iako ne želi da se kandiduje, volela da bude predsednica.Na pitanje da li želi da se kandiduje ponovo, Klinton je iste sekunde odgovorila sa „ne”.

Publika je na taj njen odgovor odreagovala sa negodovanjem, ali novinarka nije odustala, nastavila je da vrši pritisak na Klintonovu koja je potom „korigovala” odgovor.

„Pa, volela bih da budem predsednica”, rekla je Klinton u intervjuu sa Karom Svišer za sajt Rikod (Recode), prenosi američki sajt Hil.

Prema njenim rečima, ako demokrate pobede na sledećim izborima, „biće mnogo posla”.

„To će biti posao za koji se osećam vrlo dobro pripremljena zato što sam provela osam godina u Senatu i što sam bila diplomata Stejt Departmenta”, rekla je Klinton.

Kako je kazala, ne želi da razmišlja o mogućoj kandidaturi dok se ne održe izbori za Kongres na sredini predsedničkog mandata koji se održavaju sledećeg meseca.

Klintonova je ranije najavila da će zajedno sa suprugom, bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom, poći na turneju u 13 gradova sledeće godine, na kojoj će govoriti o aktuelnim događajima i politici širom zemlje, prenosi Tanjug.

Ona je, podseća se, u septembru objavila knjigu memoara o kampanji 2016. pod nazivom „Šta se desilo”, a u kojoj je uputila kritiku na račun administracije aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa i izrazila zabrinutost da je demokratija nacije „u krizi”


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak