'Lonli planet' proglasio Novi Sad za hit destinaciju u 2019. godini

Novosti 27.10.2018 16:30
'Lonli planet' proglasio Novi Sad za hit destinaciju u 2019. godini


Najbolji svetski turistički magazin i turističkih izdavač "Lonli planet" proglasio je Novi Sad za jednu od najboljih svetskih gradskih destinacija u 2019. godiniJedan od najcenjenijih turističkih magazina na svetu, Lonely Planet, uvrstio je Novi Sad na svoju prestižnu listu od "Deset gradova koje morate posetiti u 2019. godini”, stavljajući ga na visoko treće mesto i navodeći da je bogato kulturom, turističkim sadržajima i svetski priznatim muzičkim događajima. 

Novi Sad, Evropska prestonica mladih 2019. i Evropska prestonica kulture 2021, dobio je i priznanje "Lonely Planet's Best in Travel 2019", postao je deo kolekcije najboljih turističkih destinacija na svetu koje nude nove trendove i iskustva turistima u narednoj godini.

"Elegantan i opušten, Novi Sad dolazi u centar pažnje turista, uprkos svom statusu drugog po veličini grada", piše "Lonely Planet".

- Novi Sad je sa pravom dobio ovo globalno priznanje - kaže Tom Hol, glavni urednik "Lonli planeta". - Pošto je Novi Sad Evropska prestonica mladih 2019. godine, Donji grad Petrovaradinske tvrđave će biti podmlađen, dok je nekadašnja zapuštena Kineska četvrt pretvorena u oblast alternativne kulture. Dodajte na to novosadsku izuzetnu austrougarsku arhitekturu, kao i niz vrednih galerija, muzeja i pozorišta i lako je videti zašto je ovo postala destinacija koja se mora videti!

Tokom protekle četiri decenije "Lonli planet" je štampao više od 145 miliona vodiča, a imaju i 14 miliona pratilaca na „Fejsbuku”.

- Izuzetno smo ponosni na Novi Sad i novo međunarodno priznanje koje dobija kao turistička destinacija, jer je urodila plodom dugogodišnja promocija koju su partnerski vodile Turistička organizacija Srbije i Novog Sada - kaže Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije. - Za sve nas ovo nije samo priznanje za pozicioniranje Novog Sada u prethodnom periodu, već i podstrek za dalje promotivne aktivnosti kako bismo u Srbiju doveli što veći broj turista.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak