Osniva se još jedna stranka, ujedinjuju se Pokret centra i Socijaldemokratski savez

Radio 021 26.10.2018 14:26
Osniva se još jedna stranka, ujedinjuju se Pokret centra i Socijaldemokratski savez


Nova partija koja će nastati ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza, biće osnovana u narednom periodu, najavljeno je danas u Beogradu.Ta stranka će, kako su naveli osnivači, biti stranka centra, okrenuta građanima i modernom rešavanju problema u Srbiji.
 
Predsednica poslaničke grupe Pokreta centra u Skupštini Srbije Tatjana Macura je rekla da će stranka negovati i promovisati novu političku kulturu uz želju da aktiviraju velik broja građana koji neće morati da se deklarišu kao pripadnici ni jedne političke stranke.
 
"Naše dalje aktivnosti biće isključivo okrenute građankama i građanima, sa otvorenim prostorom da se oni uključe u političke aktivnosti i zajedno sa nama menjaju sistem na bolje, bez nužnosti da se sa našom strankom identifikuju, a ostavljamo otvorena vrata za one koji to žele", rekla je Macura.
 
Ona je rekla da će stranka biti otvorena za saradnju sa drugim političkim činiocima.
 
Aleksandar Stevanović iz Pokreta centra i predsednik Socijaldemokratskog saveza Nebojša Leković rekli su da će stranka kada je u pitanju ekonomija, biti okrenuta malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu.
 
Na konferenciji je najavljeno da će do sredine novembra javnosti biti predstavljen program i naziv stranke i rukovodstvo.
 
Pokret centra inače su osnovali ove godine bivši poslanici i članovi Dosta je bilo.
 
Nebojša Leković je Socijalemokratski savez osnovao 2012. godine. Bio je pre toga u Novoj demokratiji Dušana Mihajlovića. Leković je bio i predsednik fudbalskog Saveza Srbije i generalni sekretar Crvene Zvezde.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak