Zašto ovih 5 večnih komada treba spaliti odmah

Elle 25.10.2018 16:07
Zašto ovih 5 večnih komada treba spaliti odmah


Kolumistkinja britanskog časopisa The Guardian, Hadley Freeman istraživala je da li u nam baš OVI odevni komadi potrebni da bismo bili u članovi classic fashion kluba? I govoreći iz njenog iskustva, rezultati su više nego zanimljivi..."Čitam modne magazine, pa rekla bih, više od 25 godina, a pišem za njih malo više od 12 godina. Kada sam prvi put kupila hidrantnu kremu koja je koštala više od 30 dolara, bila sam veoma razočarana, jer mi nije promenila život. Prošla sam i fazu kada sam kupovala Miu Miu sandale na platforu, koje sam videla na reviji i u kojima nisam mogla da hodam. Upravo ih gledam - davnih dana su odložene u koferu.

Tokom godina mnoge stvari sam naučila i shvatila, kada je reč o modni i modnim magazinima. Postalo mi je jasno da nešto što je ove sezone "must-have", već sledeće je "so passé". Ako je neka tašna neophodna, podrazumeva da je advertajzing kompanije odradio dobar posao i da je ta tašna neophodna za magazin, ali ne i za nas.  

Ali, postoji nešto što još uvek ne razumem, ali na čemu modni urednici stalno insistiraju i odnosi se na garderobu koja nosi etuiketu da je klasična, bezvremenska. Ovi komadi ne pripadaju "must have" odelu i detaljima, ali svake sezone urednici insistiraju na njima da su neophodni ako ste ljubitelj klasičnog stila. 

Morala sam da istražim, da li je to zaista tako i kako su sastavili tu listu? 

# Trench mantil 

"Svake, ali svake godine modni magazini naređuju da kupimo jedan trench! Iskreno, samo visokim i vitkim damama mantil pristaje. A i boja svetlobraon ili bež je bezlična i čini ga više ogrtačem i ne baš naročitim komadom."

Zašto ovih 5 večnih komada treba spaliti odmah

# Haljine na preklop 

"Opet, model je prilagođen za mršavice i iskreno osim Amal Clooney, nije nam poznata još jedna žena kojoj ovaj model savršeno pristaje. Haljina na preklop je predviđena za poslovne dame i nije baš praktičan komad, jer brushalter lagano može da viri, što je krajnje nepristojno na poslovnim sastancima."

Zašto ovih 5 večnih komada treba spaliti odmah

# Bela košulja 

"Znate ona koja se satima pegla, veoma praktična i udobna za one koje imaju sat vremena samo nju da pripreme... Molim vas, zar je ovo stvarno preporuka za poslovne žene kojima je slobodno vreme luksuz!?"

Zašto ovih 5 večnih komada treba spaliti odmah

# Chanel torba

"Priznajem, obožavam klasičan model Chanel torbe. Ipak i ovo savršentvo ima jedan nedostatak - premala je. U nju ne mogu da stanu i novčanik i telefon, a i cena joj je simbolična. Košta kao solidan polovni auto!"


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak