Jeziva nesreća na Novom Beogradu: Beba upala u kantu sa farbom, lekari joj se bore za život

Alo 25.10.2018 15:36
Jeziva nesreća na Novom Beogradu: Beba upala u kantu sa farbom, lekari joj se bore za život


Zorica R., baka povređenog deteta, kaže da je njeno unuče otpuzalo do kante s bojom za farbanje, upalo u nju i davilo se nekoliko minuta. Majka je potom zgrabila dete i oživljavala ga.Devojčica D. R., stara samo 16 meseci, bori se za život nakon što je u subotu upala u kantu sa bojom za krečenje u stanu u Ulici Mileve Ajnštajn na Novom Beogradu. Dete se duže vreme davilo u kanti i trenutno se nalazi u komi, na aparatima za disanje.

Drama u stanu dogodila se u popodnevnim časovima, dok je devojčicina majka S. R. (24) prostirala veš, a beba se igrala sa braćom i sestrama.

- Moja ćerka je otišla na terasu da raširi veš, a beba je puzala po stanu dok su se druga deca igrala. Kada je S.R ušla unutra i sela da zapali cigaretu, primetila je da bebe nema. Onda je otišla u kuhinju, koju su prethodno krečili. Videla je da bebine nogice vire iz kante sa polikolorom. Tada je shvatila da se njena ćerkica davi u toj kanti od 25 litara - priča potresena Z. R., baka nesrećne devojčice.

Majka vrisnula

Kako kaže, njena ćerka je odmah zgrabila bebu i počela da je reanimira.

- Vrisnula je od užasa kada je videla šta se dogodilo. S.R je svukla dete, otrčala u kupatilo i počela da je tušira. Okrenula je naglavačke, a iz njenog nosa je kuljao kreč i počela je da povraća. S.R joj je davala i veštačko disanje i reanimirala je. Ma radila je sve što zna samo da je spase. Na kraju je uzela bebu u naručje i istrčala na ulicu. Zaustavila je prva kola koja su naišla. Preklinjala je vozača: "Vozi me u bolnicu! Vozi, vozi, dete mi umire!" - prepričava dramu baka D. R. i dodaje da je taj vozač primio S.R i bebu u automobil i odvezao ih u bolnicu.

Majka S.R ističe da je njena unuka primljena na Institut za majku i dete u veoma teškom stanju, koje se ne menja od subote do danas.

Beba jedva živa

- Rekli su nam da je bila skoro mrtva kad ju je moja Samanta donela. Lekari su nam rekli da su prognoze loše, da se ne nadamo. Mozak joj je oštećen, a bubrezi otkazuju. Suprug Z.R. i ja smo došli iz Koteža čim smo čuli za nesreću da bismo čuvali drugo dvoje unučića, jer su ćerka i zet Danijel stalno u bolnici uz D. R. Molimo se bogu da naša unučica preživi, ali teško je. Želimo da se sve ovo završi na najbolji mogući način, ali videćemo - kroz suze je rekla Z. R.

Dok je razgovarala sa novinarima, uz Z. R je sve vreme bio i njen suprug Z.R. Oni se oboje slažu da beba nije mogla da prevrne kantu, ali da ne znaju kako je u nju upala.

- Ona je slaba, nema snage da prevrne kantu, ali je uspela da se nekako uspenje uz nju i prevrne unutra. Mi ni sami ne znamo kako se to tačno dogodilo, ni koliko je vremena ona provela u kanti - dodali su baka i deka malene D. R.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak