Đilas i Jeremić izbacuju Noga

Novosti 25.10.2018 13:39
Đilas i Jeremić izbacuju Noga


Lider Dveri Boško Obradović pod pritiskom koalicionih partnera da reši problem u svojoj stranci. Veruju da svojim istupanjima namerno nanosi štetu Savezu za SrbijuFUNKCIONER Dveri, i praktično njihov drugi čovek, Srđan Nogo izrastao je u veliku prepreku za saradnju između ove i ostalih opozicionih partija u Savezu za Srbiju. Kako saznajemo, Dragan Đilas i Vuk Jeremić nezadovoljni su njegovim istupima u javnosti i sve više pritiskaju lidera Dveri Boška Obradovića da Noga izbaci iz stranke.

Oni veruju da Nogo namerno pravi štetu Savezu i da će i ubuduće imati sličnih ispada poput onog kada je rekao da Anu Brnabić i Aleksandra Vučića treba obesiti na Terazijama ukoliko je istina da je premijerka potpisala Dablinski sporazum prema kojem Brisel Srbiji može da isporuči 1,2 miliona migranata.

Nije tajna ni da je Nogo predvodnik struje u Dverima koja se letos intenzivno zalagala za to da se ne ulazi u savez sa Đilasom, ali je na sastanku glavnog odbora preglasan. Osim zahteva koji dolaze od lidera Saveza, sa istim ciljem na Obradovića se obrušio i veliki broj funkcionera Dveri. Na poslednjem zasedanju Glavnog odbora, na kojem je bilo oko 60 članova, njih 40 je tražilo da se Nogo izbaci iz stranke. Obradović je odbio da se o tome uopšte raspravlja.

Prema našim saznanjima, protiv Noga se okrenuo i veći broj opštinskih odbora, ali i većina u Predsedništvu Dveri. Međutim, Obradović ga je dosad štitio od izbacivanja iz stranke, iz Glavnog odbora i od disciplinskog postupka. S druge strane, Nogo nije usamljen i ima solidnu podršku, a s obzirom na to da je poslednjih godinu dana rejting Dveri znatno opao i da se kreće oko dva i po odsto, dodatne afere i skandali prilikom raskola u stranci sigurno im neće poboljšati popularnost kod birača.

Inače, deo stranke udario je na Noga i posle neuspeha na beogradskim izborima, kada Dveri nisu uspele da pređu cenzus, označivši ga kao krivca jer se zalagao za savez sa ideološki potpuno suprotstavaljenim DJB. Okrivljen je i da je vodio neefikasnu kampanju i da mora da snosi posledice. Nogo je potom podneo ostavku u Predsedništvu, ali je ostao na drugim stranačkim funkcijama.

TEG I POSLANICI

BOŠKO Obradović kao lider Dveri ima još jedan teg oko vrata, i to u Narodnoj skupštini, među svojim parlamentarcima. Od sedmoro poslanika ove partije u parlamentu, njih četvoro izričito se protive ulasku desničarskih Dveri u Savez za Srbiju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak