'Divovska' tužba najvećih internet kompanija

Mondo 24.10.2018 18:28
'Divovska' tužba najvećih internet kompanija


Još dve velike IT i internet kompanije akteri su nove “divovske“ tužbe - eBay je tužio Amazon zbog preotimanja najboljih prodavaca.Svetska aukcijska platforma na internetu eBay, tužila je najveću svetsku internet prodavnicu, Amazon, zbog, kako je navedeno, pokušaja preotimanja najboljih prodavaca.Svetska aukcijska platforma na internetu eBay, tužila je najveću svetsku internet prodavnicu, Amazon, zbog, kako je navedeno, pokušaja preotimanja najboljih prodavaca.

U kompaniji eBay naveli su da Amazon-ovi nezakoniti napori "izgleda da predstavljaju deo šireg obrasca agresivnog, beskrupuloznog ponašanja", preneo je Bloomberg. Tužba je podneta u sudu u Santa Klari, u Kaliforniji.

rBay tvrdi da Amazon nezakonitim i problematičnim metodama nastoji da podstakne prodavače eBay-a da se prebace na Amazon-ovu platformu. Portparol Amazon kompanije nije želeo da komentariše navode optužnice, a ranije je kompanija saopštila da se ispituju optužbe eBay-a.

Američki mediji ne usuđuju se da licitiraju sa odštetom, koja nije zvanično navedena iz detalja službe, ali, ako se utvrdi da je Amazon zaista kriv - neće biti mala. Naprotiv!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak