Evo kako će izgledati nova autobuska i železnička stanica u Bloku 42

Press 23.10.2018 17:16
Evo kako će izgledati nova autobuska i železnička stanica u Bloku 42


Nova autobuska i železnička stanica u Bloku 42 pretrpeće prve promene i pre samog početka gradnjeNaime, u pripremi je Izmena i dopuna plana detaljne regulacije za ovaj kompleks (između ulica Đorđa Stanojevića, Bulevara Milutina Milankovića, Antifašističke borbe i Nove 1) koji bi trebalo da se gradi prekoputa sadašnjeg “buvljaka”, a najveće promene ogledaće se u redefinisanju komercijalnih zona, odnosno njihovom povećavanju.

Kako stoji u zvaničnoj dokumentaciji “pribavljena je saglasnost autora prvonagrađenog konkursnog rešenja za Blok 42 kako bi se omogućila gradnja jednog kubusa do visine od 32 metra”.

Deo lokacije u Bloku 42 
Deo lokacije u Bloku 42

Na ovom prostoru, pored železničke i autobuske stanice, planirana je i gradnja javne garaže sa 200 mesta, velikog parka, a u okviru komercijalne zone potencijalni hotel, tržni centar, pojedinačni trgovinski i ugostiteljski sadržaji, poslovni apartmani, ali i objekti stambene namene.

“Komercijalna podzona K1 obuhvata deo prostorne celine 1 u Bloku 42 i orijentisana je ka ulicama Antifašističke borbe i Milutina Milankovića. Karakteriše je visoki objekat (maksimalno 100 metara), a preporučena namena je hotel”, stoji u ovom dokumentu.

Grafički prikaz plana 

U komercijalnoj podzoni K2 biće objekat u formi lamele maksimalne visine 32 metra, a preporučena namena je poslovanje.

U odnosu na prvobitni plan, ako ovaj novi bude usvojen, dobiće se preko 30.000 novih komercijalnih kvadrata.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak