Selma Bler: Moja životna borba

Gloria 22.10.2018 15:14
Selma Bler: Moja životna borba


Selma Bler je otkrila da boluje od multipla skleroze, oboljenja koje zahvata centralni nervni sistem – mozak i kičmenu moždinu.Četrdesetšestogodišnja američka glumica podelila je vesti sa obožavateljima u subotu, objašnjavajući da joj je stanje dijagnostikovano u avgustu ove godine. 

Američka glumica Selma Bler navela je na Instagramu da boluje od multipleks skleroze, bolesti nervnog sistema.

Zvezda filma “Pravno plavuša” (Legally Blonde) izjavila je da je bolest otkrivena u avgustu ali da simptome oseća godinama.

Ja sam hendikepirana. Dogodi mi se da padnem ili ispustim predmete koje držim. Pamćenje mi je takođe ugroženo – navela je glumica koja trenutno snima naučno-fantastičnu televizijsku seriju “Another Life”.

Multipleks skleroza koja pogađa više od dva miliona ljudi širom sveta, uglavnom žene, neurodegenerativna je bolest koja uzrokuje poremećaj imuniteta što dovodi do slabosti mišića, poremećaja ravnoteže, vida, kognitivnih funkcija i u nekim slučajevima i invaliditeta.

"Nadam se da ću dati tračak nade ljudima. Ne može vam niko pomoći ako ne tražite pomoć. Biće vam teško na početku. Spavaće vam se. Uvek će vam se spavati. Nemam sve odgovore jer mi se spava. Ali prihvatam osobu kakva postajem, jer želim da se ponovo igram sa mojim sinom. Želim da jašem konja. Imam multipla sklerozu i okej sam. Ali, ako me vidite kako mi iz ruke ispadaju stvari na ulici, slobodno ih podignite. Meni samoj treba čitav dan za to,” rekla je ona. 

Glumica koja ima 46 godina proslavila se u filmovima “Vrisak 2” i “Okrutne namere”.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak