Prva četvorostruka zadnja kamera na telefonu stigla je sa Galaxy A9

Blic 22.10.2018 15:04
Prva četvorostruka zadnja kamera na telefonu stigla je sa Galaxy A9


Samsung je u Mialnu upravo predstavio svoja dva nova telefona – Galaxy A7 i Galaxy A9 koji je prvi telefon sa četvorostrukom zadnjom kamerom.Inovativna zadnja kamera sa četiri objektiva prva je ovakva za korejskog proizvođača. Omogućava dvostruko optičko uveličanje i donosi detaljne snimke u gro planu, čak i iz daleka. Glavni objektiv ima 24 MP a ultra širokim objektivom (120 stepeni, 8MP, F2.4) moguće je praviti profesionalne fotografije uz opciju za optimizaciju scene.

Galaxy A9 ima četiri kamere od 24MP, a isto toliko ima i selfi kamera 
Galaxy A9 ima četiri kamere od 24MP, a isto toliko ima i selfi kamera

Pomoću funkcije veštačke inteligencije koja omogućava prepoznavanje scena, kamera je pametnija i u stanju da identifikuje ono što korisnik snima i shodno tome prilagodi podešavanja obezbeđujući istog trenutka najbolju moguću fotografiju.

Kamera ima i dubinski objektiv uz čiju pomoć je moguće ručno podešavanje dubine polja fotografije i izoštravanje predmeta fotografije za neverovatne slike koje izgledaju kao da ih je slikao profesionalac.

Prednja kamera takođe dolazi sa objektivom od 24MP koja je smeštena na ekranu od 6.3 inča. Ekran je, standardno za Samsung odličan - Full HD+ Super AMOLED, 1080x2220. Pokreće ga osmojezgarni Octa Core (2,2GHz Quad + 1,8GHz Quad) a sve praćeno baterijom od 3.800mAh. Inače, Glaxy A9 dolazi u dve opcije, sa 6GB RAM, 128GB + MicroSD Slot (do 512GB) kao i sa 8GB RAM, 128GB + MicroSD Slot (do 512GB). I više nego dovoljno za skladištenje svih podataka.

Galaxy A9 je dostupan u tri boje: crna, plava i ružičasta, na tržišta stiže od novembra po ceni od 599 evra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak