'Lif' najprodavanije e - vozilo u Evropi

Novosti 22.10.2018 14:56
'Lif' najprodavanije e - vozilo u Evropi


Svakih 10 minuta se u Evropi proda jedan ovaj automobil. Najprodavaniji automobil 2018. U Norveškoj i u konkurencijui sa vozilima sa unutrašnjim sagorevanjemTAČNO godinu dana posle dolaska u auto salone u Evropi, novi "nisan lif" je najprodavanije električno vozilo u EU jer je 26.000 primeraka već isporučeno kupcima i vozi evropskim putevima.

"Lif" je na vrhu prodaje električnih vozila u Evropi u svakom od osam meseci 2018., a svakih 10 minuta se proda jedan primerak širok kontinenta.

Novi automobil beleži snažan rast prodaje širom Evrope, uključujući tržišta Austrije, Francuske, Nemačke, Holandije, Portugala i Španije. U Norveškoj je "lif" postao najprodavaniji putnički automobil 2018. pretekavši sve električne i motorne pogone.

Poslovni korisnici slede primer privatnih i sve češće biraju električna vozila. Od ukupnog broja prodanih primeraka, više od 8.000 isporučeno poslovnim flotama. 

Novi "nisan lif" zadržao je sve kvalitete prethodnika, dodajući najnoviju generaciju tehnologije inteligentne mobilnosti i pet zvezdica na testiranjima "Euro NCAP" u skladu sa najnovijim normama.

Napredni sistemi pomoći u vožnji "ProPILOT" i "ProPILOT Park" olakšavaju vožnju i parkiranje. Inovativna papučica "e-Pedal" dodatno pojednostavljuje vožnju i čini je zabavnijom jer korisnicima omogućava da ubrzavaju i smanjuju brzinu jednom papučicom.

Garet Dansmor, direktor sektora Električnih vozila, Nissan Europe izjavio je: - Zanimanje za električna vozila i dalje raste pa smo se pobrinuli za to da bude pristupačnije nego ikad iskusiti i kupiti novi model LEAF kaže Garet Dansmor direktor sektora E-vozila "Nisana".- Kad smo krenuli da dizajniramo novi "lif", želeli smo automobil koji će iskoristiti u razvoju i komentare dobijene od 100.000 postojećih vlasnika u Evropi.

'Lif' najprodavanije e - vozilo u Evropi

"Nissan LEAF" dostupan je na 51 tržištu širom sveta i na globalnom nivou postoji velika potražnja za njim. Njegov prodajni uspeh, kao i onaj njegovog prethodnika, čini ga globalnim predvodnikom u području električnih vozila sa više od 350.000 isporučenih primerka od 2010.

Kao priznanje za sveobuhvatnu sposobnost, Nissan LEAF je takođe osvojio više od 100 međunarodnih nagrada od predstavljanja u 2010.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak