Vučić: Imao bih mnogo toga da pitam, ali bolje da ćutim

RTS 21.10.2018 17:05
Vučić: Imao bih mnogo toga da pitam, ali bolje da ćutim


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, komentarišući najnovije kritike ideje o razgraničenju episkopa crnogorsko-primorskog Amfilohija, da bi takve kritičare imao mnogo toga da pita, u vezi s "otcepljenjem Crge Gore ili jednostavnim progašlenjem nezavinosti Kosova" i šta su oni tada radili...Vučić je, nakon obilaska kompanije "Jurotaj" u Kraljevu, u izjavi novinarima, naveo da nema ništa protiv kritika, da je to uvek lako, ali da nerće da odgovara na uvrede uvredama.

"Bolje je da se borim za fabrike, ljude, budućnost", poručio je.

Rekao je da je pre 2009. godine, kada su povećane plate i minimalac, "minimalac bio 159 evra, a četiri godine kasnije povećan je za svega tri evra, a od januara iduće godine biće 230 evra".

"To je za 41,3 odsto više. Neko će da kaže da je moglo brže i bolje, ali ako se ima u vidu da je zemlja bila uništena, onda je to više nego uspešan oporavak", konstatovao je Vučić.

Skrenuo je pažnju na žene koje će raditi u fabrici i poručio da njihov osmeh pokazuje da znaju da neće biti bogate, ali da će im biti bolje i da su zadovoljne.

"Što se tiče tih koji bi sve bolje radili, a nisu radili kada su bili na vlasti, sveštenička i crkvena lica, ne mogu da ulazim u tu sferu. Ne zato što nemam šta da pitam oko otceljenja Crne Gore i jednostrane proglašene nezavisnosti Kosova. Imao bih mnogo toga da pitam, ali je bolje da ćutim. Borićemo se za interese naroda i zemlje", naglasio je on.

Ranije danas je episkop Amfilohije u Oridu upitao "sa kim bi se to Srbija razgraničila na Kosovu" i naveo da "to nema veze sa pameću i razumom".

Amfilohije je rekao da "samo ljudi koji ne znaju šta je Pećka patrijaršija, i koji se odriču moštiju svetog Stefana Dečanskog, mogu da prave razgraničenje".

Vučić je reagovao i na izjavu Vuka Jeremića da je trenutno stanje u zemlji kao "prokleta avlija".  

"Nisam siguran da je Vuk Jeremić ikada pročitao Andrićevu 'Prokletu avliju', da jeste, setio bi se vremena sopstvene vlasti, rekao je predsednik.

"Da li je 'prokleta avlija' kad gradite auto-put do Čačka ili kad nemate put, kad ga neko obećava 60 godina? Da li je 'prokleta avlija' kad zatvorite Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej ili kad ih otvorite", upitao je Vučić.

Kaže da aktuelna vlast otvara fabrike na mestima razorenih giganata.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak