Gase se zemunske kotlarnice na mazut

Novosti 20.10.2018 21:09
Gase se zemunske kotlarnice na mazut


'Elektrane' staju na put zagađivaču u zemunskom Gornjem gradu. Projekat gašenja kotlarnice u zemunskom naselju 'Sava Kovačević' privodi se kraju. Izgradnja prepumpne stanice u Bloku 38 prva je u nizu preostalih radovaPROJEKAT gašenja kotlarnice u zemunskom naselju "Sava Kovačević" privodi se kraju. Izgradnja prepumpne stanice u Bloku 38 prva je u nizu preostalih radova u okviru ovog projekta. Radovi na izgradnji tog objekta počeli su juče i očekuje se da će biti završeni do 30. septembra 2019. godine. Kako kažu u JKP "Beogradske elektrane", ovi radovi neće ugroziti snabdevanje potrošača toplotnom energijom u grejnoj sezoni.

"Beogradske elektrane" prionule su na posao, budući da pomenuti toplotni izvor kao pogonsko gorivo koristi mazut i veliki je lokalni zagađivač za zemunsko naselje Gornji grad.

- U okviru prve faze projekta već je završena izgradnja toplovoda od grejnog područja toplane "Novi Beograd" do distributivne mreže kotlarnice u gornjem Zemunu - kažu iz "Beoelektrana".

Ovi radovi biće koordinisani sa JKP "Zelenilo Beograd", tako da će stanari Bloka 38, osim ekoloških i energetskih unapređenja, dobiti i potpuno uređene međublokovske zelene površine. Po završetku posla, ova preduzeća će sanirati igralište sa novim rekvizitima za dečju igru, kao i pešačke staze.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak