Beograd dobija još jedan tržni centar

Politika 20.10.2018 11:07
Beograd dobija još jedan tržni centar


Na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve u Beogradu danas je položen kamen temeljac za izgradnju novog šoping centra koji bi, kako je rečeno, trebalo da bude otvoren na proleće 2020. godine.Reč je o zajedničkoj investiciji kompanija MPC Properties i Atterbury Europe vrednoj više od 110 miliona evra.

Ukupna površina novog šoping centar će biti 130.000 kvadratnih metara, a imaće više od 43.000 kvadratnih metara prodajnog prostora, prenosi Tanjug.

Direktor MPC Properties Ingo Nisan je rekao da je ta kompanija jedan od najvećih investitora na području jugoistočne Evrope, da je više od 16 godina prisutna na tržištu, te da je poznata i po izgradnji i upravljanju „Ušće” šoping centrom u Beogradu.

„Posebno nam je zadovoljstvo da se danas, kada postavljamo kamen temeljac, možemo pohvaliti informacijom da je više od 60 odsto objekata izdato, što puno govori o atraktivnosti same lokacije”, rekao je on.

Dosta vremena i pažnje posvećeno je samom izgledu šoping centra kako bi bio u skladu sa okolinom gde se gradi, ali i sa svim potrebama potrošača, naveo je Nisan i istakao da je plan da šoping centar bude otvoren na proleće 2020. godine.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da Grad Beograd pozdravlja svaku investiciju, jer je veoma važno da se u Beogradu gradi.

Grad Beograd je prošle godine izdao građevinskih dozvola za više od milion kvadratnih metara, podsetio je i dodao da je ove godine do 30. septembra izdato građevinskih dozvola za oko 750.000 kvadrata, a lokacijskih uslova za skoro milion kvadrata.

Istakao je da je Beograd prvi u ovom delu regiona doneo odluku da svako ko investira više od 100 miliona evra ima posebnu pomoć od Grada.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak