Više javno tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak protiv Srđana Noga

Alo 19.10.2018 10:19
Više javno tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak protiv Srđana Noga


Zbog stravičnih pretnji vešanjem na Terazijama, koje je izneo na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, Srđan Nogo, poslanik Dveri, mogao bi da dobije i do 40 godina zatvora!Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je juče predistražni postupak povodom pretnji koje JE poslanik Nogo uputio predsedniku i premijerki.

- Tužilaštvo za visokotehnoloski kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom pretnji koje je poslanik Nogo uputio predsedniku i premijerki - kazala je Tatjana Sekulić, portparol tužilaštva. 

Advokat Svetozar Vujačić za „Alo!“ ističe da je više puta tokom javnih nastupa pozivao Tužilaštvo da konačno počne da radi svoj posao.

- Pre ovih pretnji ubistvom predsedniku Srbije i premijerki, imali smo priliku da čujemo i pretnje silovanjem koje su upućene predsednici Vlade, ali i pozivanje na državni udar. Za mene je svaki čovek koji nekome preti ubistvom đubre. Kada je u pitanju ova poslednja pretnja, ona predstavlja krivično delo podstrekivanja na izvršavanje krivičnog dela ubistva vešanjem, u pitanju je teško krivično delo, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od 10 do 40 godina - kazao je Vujačić.

Srđan Nogo, poslanik Dveri, rekao je da je, prema njegovim saznanjima, Ana Brnabić već parafirala Dablinski sporazum sa EU o migrantima i da, „ukoliko je parafirala taj sporazum, treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje treba da bude obešen i Aleksandar Vučić“.

Premijerka Ana Brnabić poručila je da Srbija nije, niti može da parafira Dablinski sporazum o migrantima.

- Vidim da neki u savezu imaju teškoće sa čitanjem, pa molim ostale da im prepričaju. Dablinski sporazum je za članice EU, plus za Švajcarsku, Norvešku, Island, Lihtenštajn (poštuju sporazum). Srbija nije, niti može da parafira. Istina je kod vas precenjena kategorija? Zato pretnje nisu - napisala je ona juče na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primetio je juče da na brutalne uvrede i pretnje na njegov i posebno na račun premijerke Ane Brnabić nisu reagovali ni oni čija je to bila dužnost, te poručio onima koji bi da „vešaju i siluju“ da to neće moći jer, kako kaže, postoji jedan prost razlog koji ih ometa - neće ih narod.

- Čisto da čistije ne može biti. Kada budu izbori, videćemo da li će ih narod hteti - rekao je Vučić i dodao da je navikao na takve izjave.

On je rekao i da ne može da dozvoli da govore da će „vešati Anu Brnabić“. Naveo je da neki ne žele da je zaštite jer „nije lojalna nekim drugim ljudima i drugim zemljama, već svojoj vladi i svojoj zemlji“.

- Sramota je da je niko nije zaštitio, čak ni oni čija je to bila dužnost, koji vode tela za ravnopravnost. Nisu reagovali ni kada su Ani Brnabić pretili silovanjem - rekao je Vučić i primetio da oni koji bi da vladaju zemljom promovišu „silovanje i vešanje“ pošto nemaju politiku.

- Malo bi da siluju, pa malo da vešaju. Ajde, ostavite Anu na miru. Ostavite tu ženu malo na miru. Ostavite novinare da rade svoj posao, odgovorite na pitanje, a ne da su najbolji oni koji ne smeju da pitaju - poručio je Vučić.

Nogo: Stojim iza svojih reči!

Srđan Nogo pozvao je sa skupštinske govornice tužilaštvo da reaguje ako je prekršio zakon i naveo da mora biti pozvan na odgovornost ukoliko je, „kako mu se amputira”, uputio pretnju najvišim državnim funkcionerima.

- Ja iza svojih reči stojim, a ako ima nešto sporno, tu je tužilaštvo, neka reaguje i neka me pozove ukoliko sam prekršio bilo koji član zakona. Niste vi ti koji treba da tumačite da li je prekršen zakon, već nadležno tužilaštvo - rekao je Nogo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak