Aranitović: Valensija je evroligaška ekipa, kaznili su svaku grešku

Novosti 18.10.2018 19:43
Aranitović: Valensija je evroligaška ekipa, kaznili su svaku grešku


Sigurno je da su nam Bandža i Rade nedostajali, važni su za našu igru, ali smo znali da ne mogu da nam pomognu, pa se bekovska linija na neki način pripremila za to - priča AleksandarODIGRAO je Partizan hrabro protiv Valensije. Dugo se uspešno trudio da sve nedostatke, prevashodno zbog izostanka Zagorca i Sija, sakrije timskom igrom i duhom. Veći deo vremena je disao za vrat španskom timu. Ali na kraju nije bio nagrađen pobedom, već je gostovanje u jednoj od glavnih luka Zapadnog Mediterana morao da zavede pod "prihvatljiv poraz".

- Znali smo kakva nas utakmica očekuje. Valensija je evroligaška ekipa, forsira igru u traniziciji sa šutom za tri poena, što je na početku treće četvrtine možda i presudilo. Tad su se "odlepili" na 10-12 poena razlike. To je tim koji i najmanje greške kažnjava poenima, i jednostavno su stalno tako održavali razliku od 7-8 poena - realno sagledava Aleksandar Aranitović, bek crno-belih, koji je sa ostatkom spoljne linije trpeo priličan pritisak.

Ne samo zbog činjenice da Valensija spolja "puca" od kvaliteta i iskustva, nego što su četi Nenada Čanka povrede pomenutog dvojca značajno sasekle krila.

- Sigurno je da su nam Bandža i Rade nedostajali, jer pokrivaju nekoliko pozicija u timu i veoma su važni za našu igru. S druge strane, znali smo da ne mogu da nam pomognu, pa se bekovska linija na neki način pripremila na to i bilo je malo lakše u tom smislu.

Mini-turneju, posle poraza od Mornara i Valensije, Partizan završava u Novom Mestu protiv starog znanca - Krke. Povratnik je na startu sezone pokazao da ne želi da igra samo jedno leto u jadranskoj eliti.

- Mnogo ekipa će pasti u Baru, jer su dobra ekipa. Na nama je da te poraze što pre izbrišemo u glavi i fokusiramo se na sledeću u utakmicu, u Novom Mestu, što nije nimalo lak teren. Krka dobro igra kod kuće, ali mi smo spremni. Siguran sam da će biti sve kako treba u Sloveniji i da ćemo doći do pobede.

U ODBRANI NEMA IZGOVORA

NIJEDAN poraz nije prijatan, pa tako ni ovaj, iako je Partizan izašao na teren oslabljen, dok je kapiten Novica Veličković još rovit. Ipak, ofanzivne minijature Gavrilovića i Aranitovića, koji se maksimalno troše u odbrani, mogu da raduju stručni štab.
- Na meni je da pokušavam da održavam konstantno taj napadački ritam, a u odbrani, kao i ostali, uvek mora dobro, nema izgovora.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak