Mini noćna rutina: Završite dan sa osmehom

Lepota i zdravlje 18.10.2018 15:29
Mini noćna rutina: Završite dan sa osmehom


Način života kojim živimo veoma je ubrzan i stresan, zato je najbolje stvar koju možemo da uradimo za sebe da uvedemo noćnu rutinu pred spavanje. Dok se bavimo sobom, rasteretićemo misli i opustićemo se. Na taj način u krevet ćete otići negovane, mirne i spremne za novi dan.Ne bi trebalo da zapostavite sebe, usled nedostatka vremena. Svako može da izdvoji barem pola sata vremena za sebe pred spavanje, samo ako ima volje! Nemojte tražiti izgovore, jer je veoma bitno da se posvetite sebi, to će pozitivno uticati na vašu psihu i na vaše zdravlje. Obaveze neće pobeći, a vi morate da budete zdrave i odmorne da biste mogli da izgurate svoj dnevni raspored na najbolji mogući način.

1. Opustite se pod tušem

Vreme pod tušem je vaše vreme za opuštanje. Slobodno se zadržite malo duže  i smirite svoje nerve.

2. Posvetite se nezi

Nakon tuširanja namažite telo mlekom, uradite tretman lica, očešljajte se i uživajte u nezi sebe. Potrebno je da se osetite čisto, lepo i negovano, da biste se setili i onih trenutaka u kojima volite sebe. To ponekad zaboravimo usled stresa i obaveza, zato je dragocen osećaj da se odmorite i setite koliko ste sebi važni.

3. Čitajte

Čitanje knjiga utiče na opuštanje i kreativnost. Uz to, čitanje nam pomaže da se odmorimo od besciljnog listanja društvenih mreža i podstiče nas da naučimo nešto novo.

Potrebno vam je vreme za sebe. Nemojte zapostaviti svoje vreme. Vrlo je neophodno da se brinete o sebi, a nećete izgubiti mnogo vremena na to. Ako uložite  vreme u sebe, bićete produktivniji na svakom životnom polju, pa ćete na taj način imati dvostruku dobit od svoje noćne rutine!

Mentalni detoks u 4 koraka

S obzirom na moderan stil života, brz tempo i stres, kome smo svakodnevno izloženi, mentalni detoks je nešto što nam je zaista potrebno, kako bismo uspeli da sredimo svoje misli. Ponekad je psihička stabilnost i unutrašnji mir sve što nam je potrebno da bi uzeli život u svoje ruke.

Donosimo par saveta za mentalni detoks, nakon koga će sve izgledati lakše i lepše:

1. Trudite se da što više vremena provedete u prirodi

Šetnja u prirodi, na svežem vazduhu, idealan je način da rasteretite misli i opustite se. A uz blagodet za vašu psihu, prijaće vam i dodatna fizička aktivnost.

2. Pokušajte da svedete stres na minimum

Pokušajte da utvrdite, koji su  glavni izvori vašeg stresa, a onda pronađite način da ih eliminišete iz svog života ili ih  svedete na minimum.

3. Okružite se ljudima koje volite

Budite sa ljudima koje volite i koji vas podržavaju u svakoj zamisli. Vreme provedeno u pozitivnom okruženju učiniće da budete srećni, zahvalni i motivisani da ostvarite svoje snove.

4. Posvetite se nečemu što volite

Radite stvari koje vas čine srećnima, jer je osećaj ispunjenosti jedan od dragocenijih u životu. Počnite da se bavite nekim hobijem ili sportom koji vas privlači. Izvucite iz sebe ono najbolje!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak