Đukić Dejanović: Neću 'na crtu' Dačiću

Politika 18.10.2018 11:12
Đukić Dejanović: Neću 'na crtu' Dačiću


Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da ona neće biti protivkandidat Ivici Dačiću za lidera stranke na predstojećem stranačkom kongresu 22. decembra.„Da mislim da mogu da ponudim bolji program, ja bih izašla na crtu, ali moram da priznam, da je on (Ivica Dačić) kvalitetniji političar od mene, iako se nisam sa svim njegovim odlukama idealno slagala”, kazala je Slavica Đukić Dejanović za televiziju Prva.

Ona je ocenila i da „stimulativno” treba shvatiti Dačićevu izjavu da onaj ko želi da ponudi drugačiju politiku treba da se takmiči za mesto lidera stranke, ali da ta osoba, ukoliko izgubi, neće biti deo njegovog tima i politike.

Upitana da li je tačno da postoje struje u SPS koje smatraju da ta stranka treba da izađe iz senke SNS-a, Đukić Dejanović je kazala da je kongres prilika da neko ko ima takvu viziju to i kaže, prenosi Beta.

„Ja se ne slažem da je trenutak da partije gledaju usko svoju politiku, već da treba da gledamo Srbiju i treba da obezbeđujemo stabilnu većinu u vlasti”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, datum kongresa 22. decembar, koji se pamti kao Dan armije u vreme Jugoslavije, izabran je ne zbog simbolike, već zato što je to bio jedini slobodan termin u Sava centru.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak