Posle 11 godina: Tošetov grob propada i tone

Novosti 17.10.2018 22:13
Posle 11 godina: Tošetov grob propada i tone


Pevač i dalje počiva u improvizovanoj grobnici na Gradskom groblju u KruševuU utorak se navršilo 11 godina otkako je makedonski pevač Toše Proeski poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Velike Gradiške u Hrvatskoj, a on i dalje počiva u improvizovanoj grobnici na Gradskom groblju u Kruševu. Grobnica, koja je trebalo da bude privremeno rešenje, sve više propada. Betonske ploče su počele da tonu, a popušta i improvizovana metalna konstrukcija koja je pokrivena i ograđena plastikom i najlonom.

Skupština Makedonije je 2008. donela odluku o izgradnji memorijalnog spomenika preminulom pevaču. Rok za izgradnju bio je dve godine, odobren je i budžet, ali obećanje nije ispunjeno ni do danas.

- Prva vlada posle Tošetove pogibije je obećala da će to preuzeti na sebe - rekao je za hrvatski "Večernji list" Slaven Ristevski, suprug Tošetove sestre Dore. - Predstavnici nove vlade su prošle godine u medijima objavili da će ovog proleća početi sa izgradnjom groba ali, evo, još se ništa nije dogodilo. Porodica ima napravljen projekat Tošetove grobnice, nadam se i verujem da će vlast ispuniti obećanje do sledeće godine.

Tošetov zet naglašava da su i porodica i obožavaoci ljuti što Proeski još nije dobio grobnicu i spomenik kakav zaslužuje. Fanovi "makedonskog slavuja" redovno posećuju njegovu večnu kuću i manastir a dolaze i ispred porodične kuće, gde se slikaju i ostavljaju cveće.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak