Puder NE TREBA da bude u nijansi lica

Mondo 17.10.2018 21:53
Puder NE TREBA da bude u nijansi lica


Vlogerka otkrila neke od najčešćih mitova o šminkanju.Australijska vlogerka Kloi Morelo otkrila je neke od najčešćih mitova u šminkanju i uz to dala nekoliko korisnih saveta.

Puder ne treba da bude u nijansi lica

Kloi kaže da je jedan od najčešćih mitova taj da puder treba da odgovara nijansi lica. Međutim...

"Svakome je lice barem jednu nijansu svetlije od ostatka tela", tvrdi vlogerka. "Zbog toga bi trebalo da birate puder u odnosu na nijansu boje kože na grudima, ramenima, zadnjem delu ruke".

Dok većina smatra da nanošenje pudera u prahu pomaže da šminka duže izgleda sveže na licu, Morelova tvrdi da to baš i nije tačno.

"Ja ne stavljam puder u prahu svakog dana i ne mislim da to sprečava stvaranje sjaja na licu, niti da pomaže da šminka duže bude sveža. Sve što radi je da doda teksturu koži, što znači da vam puder u prahu nije uvek potreban, to zavisi od vaše kože".

Ona insistira da puder u prahu treba posebno izbegavati u hladnijim danima ako želite da izgledate prirodno - ovaj puder će učiniti da vaše lice izgleda suvo na hladnoći.

Hladni tonovi su potcenjeni

Morelova smatra da hladni tonovi šminke, ako se pametno koriste, mogu da učine da koža i oči deluju "toplije".

"Povremeno nosim tople tonove šminke, ali zbog njih delujem bledo, i to sam primetila na dosta devojaka".

Vlogerka kaže da oni koji imaju hladniji ton kože treba više da eksperimentišu i da, na primer, nose pink ruž, pa čak i rumenilo koje ima ljubičasti sjaj.

Crveni karmin takođe izgleda sjajno na koži hladnijeg tona, dok će siva, plava, zelena i tamno ljubičasta senka istaći oči.

Pigment u proizvodima nije uvek dobar

Dok brojni proizvođači svoje proizvode reklamiraju rečima "sa više pigmenta", Morelova kaže da to nije uvek dobra stvar.

"Kada nanesete proizvod koji ima više pigmenta, ako napravite i najmanju grešku, teško ćete je ispraviti. Uostalom, ponekad želite da šminka da neki blaži efekat, prirodniji, tako da pigment nije uvek dobra stvar".

Takođe, ističe da ako nanesete više slojeva proizvoda koji ima više pigmenta, sve što ćete postići je da šminka izgleda "naslagano" i da se nataloži na svakom prevoju.

Izbegavajte suve mat ruževe

"Mat ruž izgleda sjajno u prvih sat vremena, ali čim počnete da jedete, pijete ili pričate, počinje da se suši na usnama i izgleda užasno. Ako želite mat efekat, pronađite karmin koji se ne suši na usnama", savetuje ona.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak