Sahrana Milene Dravić u petak u Aleji zaslužnih građana

Radio 021 17.10.2018 19:16
Sahrana Milene Dravić u petak u Aleji zaslužnih građana


Komemoracija povodom smrti Milene Dravić biće održana u petak, 19. oktobra, u 12 časova na sceni "Danilo Bata Stojković" u Zvezdara teatru, a diva srpskog i jugoslovenskog glumišta biće sahranjena istog dana u 15.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.Opelo počinje u 15 sati, saopštio je Zvezdara teatar. Milena Dravić je u Zvezdara teatru igrala 28 godina tokom kojih je ostvarila uloge u predstavama "Ptic i Ptica" (1987), "Urnebesna tragedija" (1991), "Kako potamaniti gamad" (1994), "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" (1996), "Moj otac u borbi protiv nitkova iz svemira" (1998). 
 
Predstava u kojoj je najduže igrala je "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" koju je tokom 18 godina odigrala 314 puta.
 
Milena Dravić je rođena 5. oktobra 1940. godine. 
 
Glumila je u više od 100 filmskih ostvarenja i jedina je glumica sa ovih prostora nagrađena na Kanskom festivalu – za ulogu Kaće u filmu "Poseban tretman" po scenariju Dušana Kovačevića u režiji Gorana Paskaljevića.
 
Za ulogu u filmu "Jutro" Puriše Đorđevića dobila je "Zlatnu ružu" na Venecijanskom festivalu, a za ulogu u filmu "Prekobrojna" Branka Bauera "Zlatnu arenu" u Puli, čime je postala najmlađi laureat tog laskavog priznanja.
 
Mileni Dravić je u Zvezdara teatru u decembru prošle godine uručen i "Dobričin prsten" za životno delo.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak