Savez za Srbiju: REM od nezavisnog organa postao partijska ispostava SNS

NSPM 17.10.2018 09:44
Savez za Srbiju: REM od nezavisnog organa postao partijska ispostava SNS


Lideri Saveza za Srbiju održali su vanrednu konferenciju za medije ispred REM-a i poručili da ovo nezavisno regulatorno telo za elektronske medije ne sme da bude još jedna režimska ispostava već da mora pod hitno obezbediti punu primenu Zakona o elektronskim medijima.Oni su podsetili javnost da je REM u izbornim kampanjama 2016, 2017. i 2018. godine odbio da vrši monitoring ponašanja elektronskih medija što mu je dužnost, te da je od nezavisnog organa postao partijska ispostava SNS, o čemu svedoče skandalozne izjave člana REM-a Olivere Zekić.

Posebno je alarmantna činjenica da TV PINK-u još uvek nije oduzeta dozvola za korišćenje nacionalne frekvencije kao javnog dobra, a da RTS i RTV nisu opomenuti niti kažnjeni zbog kršenja pravila o objektivnom informisanju i ravnopravnoj medijskoj zastupljenosti svih političkih subjekata.

„Kada vidite da TV PINK zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju prenoseći uživo sednicu Glavnog odbora vladajuće stranke, što spada u zabranjeno političko oglašavanje izvan predizborne kampanje, ili kada učesnik rijaliti programa na istoj TV propagira nasilje i bestidno vređa za vreme NATO bombardovanja tragično nastradalu devojčicu Milicu Rakić, ili kada na RTS i RTV kao javnim medijskim servisima više od pola godine nije gostovao niti jedan lider opozicije, niti se poštuje obaveza objavljivanja demantija, a na sve to REM ne reaguje - jasno je da ovo regulatorno telo ne radi svoj posao i da nešto hitno mora da se menja kako bismo izborili slobodu medija kao osnovni predulsov za demokratiju u Srbiji“ – istakli su lideri Saveza.

Olivera Zekić: Ovo je čist fašizam

Dok su se lideri Saveza za Srbiju obraćali novinarima, ispred sedišta REM-a se pojavila članica tog tela Olivera Zekić koja je predstavnike opozicije optužila da vrše pritisak na nezavisnost tog regulatornog tela.

"Ovo je čist fašizam, pokušaj domaće verzije Informbiroa. Oni neće da pročitaju Zakon o elektronskim medijima u kome jasno piše čime se bavi REM. Ako nešto hoće, neka upute pismeni zahtev, ovo nije ni mesto ni način da se obračunavaju sa institucijama", kazala je Olivera Zekić.  

Ona je dodala da niko iz vlasti ne pritiska REM, jer, kako je rekla, "ovo nije 2012. godina".IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak