Kako da dođete do besplatnog Wi-Fi

Radio 021 17.10.2018 09:19
Kako da dođete do besplatnog Wi-Fi


Koliko ste puta bili u situaciji da vam treba internet, potrošili ste sve megabajte, a niste kod kuće? Pokušajte s besplatnim Wi-Fi-jem.Naravno, spajanje na prvu dostupnu mrežu bez lozinke nikad nije dobra ideja, ali na sreću, postoje metode koje ceo proces olakšavaju i čine barem malo sigurnijim.
 
Internet hotspot pružaoca usluge 
 
Veliki broj pružalaca internet i telefonskih usluga imaju posvećene hotspotove za svoje korisnike. Iako nisu rašireni, usluga koju pružaju je sasvim solidna. Samo pazite na lažne Wi-Fi-jeve koji "glume" službene hotspotove, a zapravo su hakerski laptopi. 
 
Pretraživači Wi-Fi-ja za svaku priliku 
 
Ako se nalazite van kuće i tražite neko prikladno mesto za rad, a treba vam internet, veliki broj aplikacija pruža baze lozinki dostupnih i legalnih izvora poput kafića, internet kornera, lokalnih habova i hotspotova. Jedan od njih je WiFi Map - globalna baza Wi-Fi lozinki koju slažu i uređuju sami korisnici. Sličnu uslugu nudi i popularni Instabridge. 
 
Avioni i aerodromi 
 
Većina modernih aerodroma pruža uslugu besplatnog Wi-Fi-ja za putnike, dok neke nude i Wi-Fi tokom leta. Naravno, cene ove usluge variraju od besplatnog do veoma skupog interneta, pa se obavezno informišite pre nego što odlučite da tražite bežični internet tokom putovanja avionom. 
 
Druga opcija je da koristite aplikacije poput WiFoxa (iOS, Android) koje vam mogu dati lozinku besplatnog Wi-Fi-ja koji koriste putnici u čekaonicama aerodroma.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak