Grizman: Zlatna lopta za Francuza; Modrić: Glasam za njega

RTV 17.10.2018 08:54
Grizman: Zlatna lopta za Francuza; Modrić: Glasam za njega


Francuski reprezentativac Antoan Grizman izjavio je danas da neko od igrača svetskih šampiona mora da dobije Zlatnu loptu "Frans fudbala" koja se dodeljuje najboljem igraču sveta."Nema prestižnije nagrade od ove. Uvek su je dobijali najbolji među najboljima i mislim da neko od nas Francuza mora da dobije nagradu. Logično je, prvaci smo sveta i zaslužili smo to", izjavio je Grizman, koji se uz Rafaela Varana i Kilijana Mbapea našao u užem izboru od 30 kandidata.

Nagradu FIFA, kako na Mundijalu, tako i u nedavnom izboru za fudbalera godine, dobio je Hrvat Luka Modrić, koji je za "Frans fudbal" dao zanimljivu izjavu.

"Ne, nećete od mene dobiti odgovor da ja zaslužujem Zlatnu loptu. Lično, najvažnije mi je da igram dobro, ova godina mi je najbolja u karijeri, a što se tiče trojice nominovanih Francuza, Varana, Mbapea i Grizmana, mislim da ovaj poslednji najviše zaslužuje nagradu, igrao je sjajno i osvojio mnogo toga", poručio je Modrić.

Modrić je sa Hrvatskom stigao do finala Mundijala, a sa Realom bio prvak Evrope, dok je Grizman sa Francuskom prvak sveta, dao je četiri gola u Rusiji, uz nekoliko bitnih asistencija, a sa Atletikom je osvojio Ligu Evrope i Superkup Evrope.

Dobitnik Zlatne lopte biće poznat 3. decembra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak