Hamburg za 24 sata: 'Bitlsi', muzeji i pljeskavice

Novosti 16.10.2018 23:03
Hamburg za 24 sata: 'Bitlsi', muzeji i pljeskavice


Nezvanična nemačka prestonica kulture, umetnosti ali i crvenih fenjera: Hamburg ima 45 pozorišta, 50 muzeja i 100 muzičkih događaja, ali i veliki broj atrakcija, kafića, zanimljivih kvartova...NEDAVNO otvorena koncertna dvorana “Filharmonija”, najveća u svetu, učinila je Hambrug nezvaničnom nemačkom prestonicom kulture koju obavezno treba posetiti.

Hamburg ima 45 pozorišta, 50 muzeja i 100 muzičkih događaja, ali i veliki broj atrakcija, kafića, zanimljivih kvartova i hamburške pljeskavice (iako je grad poznatiji po ribljem sendviču).

10.00

Turisti sa decom obavezno treba da posete “Minijatur vonderland” u kom mogu da vide mini-železnicu i kompletan svet u malom, počev od Las Vegasa i Koloseuma u Rimu, do replike aerodroma u Hamburgu, sa 260.000 figurica ljudi! Ulaznica je 6,5 evra.

12.00

Muzejska milja u Hamburgu obuhvata pet velikih galerija od Kunsthale (sa najvećom evropskom umetničkom kolekcijom) do Daihtorhalen (umetnost 19. veka). Ulaznica je 36 evra, ali ljubitelji umetnosti će uživati i u spoljašnjem ambijentu ovog kraja.

13.00

Zanimljivo je krstariti hamburškim pristaništem, tokom kojeg se ne vidi lepa priroda, nego užurbana luka u koju pristaje 9.000 brodova.

14.00

Sent Pauli riblja pijaca iz 1703. godine je najbolje mesto za ručak, jer može da se ruča jeftino, ali i pazari za pristupačan novac. Hamburg je prepun i buvljih pijaca, poput čuvene “Flohšanse”.

Hamburg za 24 sata: 'Bitlsi', muzeji i pljeskavice

16.00

Hafen siti je, praktično, centar grada koji se formirao oko luke. Ovde je lepo šetati (kada nije hladno) i slikati se, jer su ulaznice za Filharmoniju skupe. Stari, boemski deo grada je Šternšanse, koji je najlepši u nedelju ujutru kada se pretvara u ogromnu pijacu.

19.00

“Barbarabar” se nalazi u kraju Riperban, čuvenom po crvenim fenjerima, ali i odličnim klubovima sa živom muzikom. U ovom baru su šezdesetih godina prošlog veka “Bitlsi” započeli karijeru, pa i danas ima bendova koji sviraju njihovu muziku. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak