Đurić: DSS optužuje, a najodgovornija je za prodaju države

Novosti 15.10.2018 21:30
Đurić: DSS optužuje, a najodgovornija je za prodaju države


Potpredsednik GO SNS Marko Đurić kritikuje Demokratsku stranku Srbije zbog toga što optužuje druge za kapitulantsku politikuPotpredsednik GO SNS Marko Đurić kritikuje Demokratsku stranku Srbije zbog toga što optužuje druge za kapitulantsku politiku, a upravo je ta stranka, tvrdi, najodgovornija za gubljenje teritorija i prodaju države.

U saopstenju za mediej Đurić navodi da se u vreme vladavine DS S-a raspala zajednička država, da je Crna Gora izašla iz Državne zajednice, desio se pogrom nad Srbima na KiM, jednostrano je proglašena nezavisnost Kosova, a DS S je sa svojim tajkunima pljačkaškim privatizacijama rasprodao celu Srbiju, veliki broj građana ostavio bez posla, a državu i narod doveli do prosjačkog štapa.

Navodi da jedino u čemu je konzistentna politika DS S-a jeste inertnost, nesposobnost i bezidejnost, a jedino što umeju da predlože jesu nečinjenje i mirovanje...da se "pravimo mrtvi" i da čekamo da se stvari reše same od sebe.

I dok se Aleksandar Vučić i vlada bore da daju sve od sebe da se dođe do održivog i kompromisnog rešenja, da na KiM dobijemo više nego što sada imamo, ostali poput DSS-a i DOS-ovih satelita koji su nas svojom "stručnošću" i doveli u ovakvu situaciju, ili podmeću klipove u točkove ili predlažu da pustimo da se stvari reše same od sebe, primećuje Đurić.

Konstatuje da DS S nije naučila ništa iz svojih poraza i poručuje da zato ne treba da se nada da će populizmom zaslužiti da bude nešto više od statističke greške.

"DS S bi da danas suludim idejama o zamrzavanju konflikta razori i ovo države što nam je ostalo, misleći da se problemi mogu rešiti zabijanjem glave u pesak", navodi Đurić, te primećuje da su nas upravo nečinjenje i pogubna politika Demokratske stranke Srbije i njenih tadašnjih saveznica doveli do toga da se danas vezanih ruku i nogu borimo da na Kosovu i Metohiji za Srbe i Srbiju dobijemo više nego što smo imali kada su oni o tome odlučivali.

"Srećom, narod im više nikada neće dati tu priliku", zaključuje Đurić. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak