Protest u Banjaluci 'zbog izborne krađe' i za Davida

N1info 15.10.2018 19:44
Protest u Banjaluci 'zbog izborne krađe' i za Davida


Na banjalučkom Trgu Krajine večeras se ponovo okupilo oko dve hiljade ljudi koji traže ponavljanje izbora i pravdu za ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića."Na Davidovom trgu smo 203. dan, mirno i dostojanstveno. Predsednik je ovde (predsednički kandidat Saveza za pobedu Vukota Govedarica). Meni je dete oteto iz nedara, mučeno, masakrirano, na kraju položeno u govna, u Crkvenu", rekao je okupljenima Davor Dragičević, otac ubijenog mladića.

On je vlastima dao rok do 14. novembra da privedu pravdi ubice, zapretivši da će posle toga "lično povesti ljude na život i smrt".

"Prethodnih dana pokazali smo da za pola sata na miran način možemo blokirati Banjaluku. Ne trebaju mi advokati, ne pristajem na umanjenje zločina. Kao ubio ga Đorđe Rađen (osoba koja je tvrdila da mu je David opljačkao kuću). Nije, Davida je ubila država. Kada se reši ubistvo moga sina i sve ostale dece, tada ćemo naći spokoj", istakao je je Davor Dragičević.

Potom je najavio Vukotu Govedaricu, kao "predsednika RS".

Govedarica je kazao da će istrajati u borbi za slobodnu RS, u kojoj će živeti slobodni ljudi, što sada nisu, jer aktuelna vlast, kako je naglasio, ucenjuje penzionere, rudare, radnike, studente…

"Ja neću da pokleknem, ja nisam čovek koji se pogadja, ja ne trgujem u politici", kazao je on.

Istakao je da "vlast laže i da se tim lažima mora stati u kraj".

"Nema pogodbe s njima, hoću da istrajemo do konačnog cilja, da dodjemo do istine i da utvrdimo stvarne rezultate izbora. Verujem u RS u kojoj će se reći istina o tome ko je ubio Davida Dragičevića", naglasio je Govedarica.

On je ocenio da sa vlasti u RS, na čijem čelu je SNSD, nema budućnosti. "Počeli su svoj mandat 2014. godine kupovinom papaka, političkom korupcijom, a završili su da ubistvom 21-godišnjeg studenta Davida Dragičevića", istakao je Govedarica.

Dodao je da poručuje "zlu da će biti pobeđeno", te da veruje u RS "u kojoj neće biti povlaštenih i u kojoj će svi odgovarati za ono što su činili".

Okupljenim građanima obratila se i Aleksandra Đurović, majka Nikole Đurovića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći u avgustu 2011. godine. Ona je navela da je za smrt njenog sina direktno odgovoran bivši ministar policije Stanislav Čađo, a da su u zataškavanju tog slučaja učesvovali i aktuelni predsdnik i premijerka RS Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

Novi skup na Trgu Krajine najavljen je za sutra za 18 časova.

Okupljanja na Trgu Krajine povodom smrti Davida Dragičevića počela su 26. marta i od tada se državaju svako veče.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel. Policija je prvobitno tvrdila da je smrt slučajna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića. Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS. Porodica mladića tvrdi da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađen LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji, pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak