Počela grejna sezona: Radijatori topli, ali s prekidima

Mondo 15.10.2018 10:36
Počela grejna sezona: Radijatori topli, ali s prekidima


U Srbiji je danas počela grejna sezona. Radijatori će biti hladni kada spoljna temperatura bude dva sata iznad 15 stepeni celzijusa.Daljinsko grejanje u Beogradu uključeno je jutros u pet sati i funkcioniše bez većih problema, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je naveo da JKP "Beogradske elektrane" snabdeva više od 300.000 beogradskh domova, što je polovina od svih domova u Beogradu, odnosno 17 miliona kvadrata stambenog prostora, i četiri miliona kvadrata poslovnog prostora.

"Nije bilo većih problema, osim u Jakšićevoj ulici što je brzo otklonjeno. Molim građane da, ukoliko se negde pojavi problem, da se odmah obrate 'Beogradskim elektranama' ili 'Beokom servisu'. Imamo oko 1.500 kilometara toplovodnih cevi i sve to treba kontrolisati", naglasio je Vesić u Jutarnjem programu RTS-a.

Direktorka za proizvodnju JKP "Beogradske elektrane" Ivana Kalanja je izjavila danas da će zbog visokih temperatura grejanje biti sa dnevnim prekidima onda kada temperatura bude 15 stepeni.

"Savet svim građanima je prvenstveno da prijave curenje, da ne bi bilo štete, kao i da nam se prijave objekti koji nisu zagrejani da bi se proverila podstanica. Tek kad se ustalimo krenućemo sa kontrolom i popravkom onih koji imaju lošije grejanje", rekla je Kalanja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak