Dačić ostaje na čelu SPS-a, cilj milion glasova na izborima

N1info 14.10.2018 22:01
Dačić ostaje na čelu SPS-a, cilj milion glasova na izborima


Ivica Dačić izabran je aklamacijom ponovo za predsednika Socijalističke partije Srbije. Na devetom Kongresu pod nazivom "Odgovorno za budućnost" 2.326 delegata ponovo je glasalo da socijaliste i u naredne četiri godine vodi Dačić."Biću na čelu stranke dok ne stvorimo uslove da ovde budu neki novi lideri. Zato je potrebno ne samo da izvučemo pouke iz prošlosti nego i hrabrost za budućnost", rekao je Dačić.

On je dodao da će lično predložiti potpredsednike, članove Predsedništva i Izvršnog odbora na sledećioj sednici Glavnog odbora, podvukavši da to neće biti danas, jer je, kako je objasnio, težina kongresa takva da je neophodno dobro razmisliti.

Dačić je takođe naglasio da nije sklon da prihvati sve predloge koje je dobio od stranačkih organa.

"Nisam sklon da prihvatim ono što ste predložili samo zato što niste hteli da se zamerate, ali to ne znači da ne prihvatam njih, moramo dobro da razmislimo sa čim ćemo pred narod. U Glavnom odboru stranke nekada je bilo šest, sedam akademika, a danas bi mi rekli 'pa oni nisu ni članovi mesne organizacije'. Postoje viši interesi", rekao je Dačić. 

Dačić je predstavio i novi logo stranke, a prepoznatljivi znak socijalista više neće biti ruže već petokrake. On je istakao da SPS treba da bude "partija nove levice i da ostavi za sobom utopističke vrednosti komunizma."   

"Najveća greška Slobodana Miloševića bila je podrška Vojislavu Šešelju na izborima. To je bio smrtni udarac za SPS, zato politika naše partije nije zaljubljivanje u neke druge. Mi moramo da budemo ponosni na našu politiku i rezultate", rekao je Dačić. 

On je istakao da je čuo da lider radikala poziva zaintresovane iz SPS-a da pređu u SRS i dodao da svi "Šešeljevci, ako ih ima, treba da idu odmah kod njega". 

Novi stari predsednik SPS rekao je i da na narednim izborima očekuje bolji rezultat i socijalistima poručio da ne treba da odustanu od cilja a to je milion glasova, jer je to realno i njihova snaga.

Dačić je u završnom obraćanju delegatima više puta podvukao da su promene neophodne i da nisu "đavolsko delo", kao što je to prorok Muhamed govorio ali i da nije svaka promena na bolje. 

"Ovo je kraj prve etape, danas otvaramo drugu i sve što je za muzej treba da ide u muzej. Svako mora da doprinese i jednim glasom, jer je svako lider i nosi odgovornost", rekao je Dačić. 

Prema Dačićevim rečima, socijalisti moraju društvu da pruže nadu i pokaži da su spremni da se menjaju. 

"Moramo da srušimo sve staro i da se borimo za Srbiju koja je moderna zemlja", kazao je on i naglasio da socijalisti nisu u vladajućoj koaliciji zbog funkcija, nego da bi svojim znanjem i umećem omogućili oporavak uništene zemlje. 

"Menjajmo se, jer nepromenljivost je neodrživa. Društvo nam liči na uravnilovku koja gleda u komšijsko dvorište i to je društvo koje želimo da menjamo", istakao je Dačić. 

On je delegatima poručio da zato želi promene, inicijativu i nove  ideje. 


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak