Naprednjaci poručuju da Anu Brnabić čekaju raširenih ruku

N1info 13.10.2018 10:23
Naprednjaci poručuju da Anu Brnabić čekaju raširenih ruku


Iz Srpske napredne stranke (SNS) zvanično poručuju da Anu Brnabić čekaju raširenih ruku, ako reši da se učlani jer je izjavila da o tome razmišlja. Analitičari ocenjuju da je to logičan potez premijerke kojoj sve više treba podrška pa i zaštita stranke. Kao razlog za učlanjenje Brnabić navodi da među SNS ima veoma kvalitetnih ljudi."Je l' se video predsednik od mene, stala sam onako ispred njega pa ne znam pošto sam korpulentna je l' se video", ovako je počelo pre godinu i po dana kada je Ana Brnabić dobila podršku vladajuće većine i postala premijerka kao ekspert.  

Ona je tada, 28. juna 2017, poručila da "ne možemo u 21. vek sa pečatom šalterima i papirima".

Međutim, od Ane Brnabić poslednjih nekoliko meseci stižu političke poruke:

"Vuče, izvini, ali ne mogu da se valjam u ovom blati sa tobom".

"U Srbiju rijaliti nije uveo Željko Mitrovič već Dragan Đilas".

"Ima ovde i nekih naših opozicionara koji su na hodnicima".

Ana Brnabić vodi Vladu koju nije sama birala, nije dobila podršku građana na izborima i do sada nije pokazala političko umeće ocenjuju analitičari      

"Ona je u ovom trenutku čist produkt kaprica inaćenja Vučića sa opozicijom, ali i sa sopstvenom strankom i sopstvenim biračima. Znate, ako vam kažem da dve trećine Vučićevih birača ne zna ko je Ana Brnabić niti bi ikada za nju glasalo onda vam to sve govori ko je", kaže analitičar Cvjetin Milivojević.  

Bojan Klačar iz CeSID-a ocenjuje da SNS više treba Ani Brnabić nego Ana Brnabić SNS-u.

"Jer je ona osoba koja nastupa kao ekspertkinja, ali verovatno dosta trpi imajući u vidu da nema snažnu političku zaštitu", smatra Klačar.  

U SNS-u kažu da premijerku jedva čekaju.  

"Bila bi nam čast da Ana Brnabić postane članica SNS-a. Radi se o izuzetno vrednoj, odgovornoj i poštenoj osobi i SNS je čeka raširenih ruku", izjavio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Zorana Maihjlović je izjavila da su svi doborodošli.

"Naravno i predsednica Vlade", poručila je ona.

U državnoj politici Ana Brnabić je verna predsedniku Vučiću, što se najbolje primeti u obraćanju javnosti:

"Nemojte stvarno da vodimo politiku dugih cevi".

"Evropska unija je naš cilj, Rusija je naš prijatelj".

Na Kosovu nije bila iako je to obećala još za 100 dana rada, a analitičari poručuju da nema svoje stavove kao i da se više ne ponaša kao ekspert      

"Ona kaže da ne zna šta je rešenje za Kosovo, ali to zna Vučić pa šta god on kaže to je super. Pa to je nonsens koji bi u svakoj demokratskoj zemlji rezultirao zahtevom za njenom smenom i ostavkom", smatra Milivojević.  

"Jako je važno za Anu Brnabić da u budućnosti, gradeći svoju političku karijeru, za koju se ona izvesno opredelila, da je kanališe kroz neku političku stranku", smatra Klačar.

Ana Brnabić postala je poznata javnosti tokom afere vetroparkovi, bila je predsednica Upravnog odbora NALEDA, a nakon toga ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu odakle prelazi na premijersko mesto i utrčava na politički teren.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak