Sve o ovogodišnjem Sajmu knjiga

Mondo 12.10.2018 13:09
Sve o ovogodišnjem Sajmu knjiga


Ovogodišnji slogan Sajma knjiga, na kojem će učestvovati oko 500 izlagača iz zemlje i inostranstva je "Radost čitanja".Na najvećem i najposećenijem Sajmu knjiga u regionu, na kojem je prošle godine bilo 200.000 posetilaca, učestvovaće najznačajniji domaći, kao i inostrani pisci.

Počasni gost 63. Međunarodnog sajma knjiga je Kraljevina Maroko, a na njihovom štandu će biti održano nekoliko tribina, na kojima će se predstaviti ugledni pesnici, književnici i umetnici Tahar Ben Želun, Abbdela Busuf i Sana Šairi.

Pored književnih večeri, organizovaće se i jedno muzičko veče, a nastupiće poznati marokanski muzičar Farid Ghanam, koji će održati koncert u Domu omladine.

"Drago mi je što je Kraljevina Maroko prva arapska zemlja koja je imala čast da bude počasni gost na ovako značajnom događaju. Maroko će imati svoj štand od preko sto kvadratnih metara, izgrađen u našem orginalnom građevinskom stilu", rekao je ambasador Monaka Mohamed Amin Belhaž.

Pored gostiju iz Maroka, u programima Sajma učestvovaće i peruanski pisac Santjago Ronkaljolo, portugalski pisac Valter Ugo Mai, slovenački pesnik Robert Simonišek, američki pisac Piter Bret, prevodioci srpske književnosti Jelena Sagalovič (na ruski jezik) i Mirjana i Klaus Vitman (na nemački).

Predsednik Odbora Sajma knjiga Zoran Avramović rekao je da je to manifestacija s najdužom tradicijom i najvećom posetom u Srbiji, a njen razvoj u poslednje četiri godine ilustrovao je podacima da su 2014. imali 971 domaćeg izlagača, prošle godine 1.033, a broj inostranih izlagača je porastao sa 48 na 116.

Izložbeni prostor je povećan sa 15.000 kvadrata na 30.000 kvadrata, broj programa sa 26 na preko 60, broj nagrada je uvećan sa pet na osam, a broj posetilaca sa 164.000 koliko je bilo 2014. na 187.000 koliko je Sajam knjiga imao prošle godine.

Cena pojedinačne ulaznice iznosi 250 dinara, a za grupne posete 150 dinara.

Sajam knjiga biće održan od 21. do 28. oktobra!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak