SDS: REM – istureno odeljenje SNS

Autonomija.info 12.10.2018 10:31
SDS: REM – istureno odeljenje SNS


REM kao da ne postoji, o nacionalnim frekvencijama odlučuje Vučić, saopštila je Socijaldemokratska stranka (SDS).Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je danas da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Pink televiziji predstavlja flagrantno kršenje zakona i ulaženje u nadležnosti Regulatornog tela za elektronske medije (REM), nezavisne institucije koja jedina ima pravo da odlučuje o tome da li će neka televizija imati nacionalnu frekvenciju.

“Osim što je pitanje o zloupotrebi javnog resursa predsednik Srbije bahato i primitivno nazvao ‘paranjem njegovih ušiju glupostima’, on nam je u stvari poručio da danas u Srbiji nije bitno šta je po zakonu, već šta je njemu lično bitno”, navela je SDS u saopštenju.

Predsednik Vučić izjavio je u utorak u Astani, povodom kritika dela opozicije na račun Televizije Pink, da je najvažnije da Pink plaća porez i zapošljava mnogo ljudi i dodao da novinari te kuće ne treba da brinu zbog kritika Dragana Đilasa i da će još dugo raditi.

Đilas je prethodno na skupu Saveza za Srbiju rekao da će se znati da se nešto promenilo kada Pink izgubi nacionalnu frekvenciju.

SDS je navela da postoje opravdane sumnje da je Pink Vučićeva privatna televizija i ocenio da ta televizija godinama krši osnovna pravila za dobijanje nacionalne frekvencije, “funkcionišući kao glasilo autokratije”.

“Pink je režimski poligon za linčovanje političkih protivnika, paralelno tužilaštvo i sudnica i za to koristi nacionalnu frekvenciju koja je vlasništvo svih građana Srbije. REM očigledno krši zakon ne ispunjavajući svoju zakonsku obavezu u poštovanju pravila po kojima se medijima dodeljuje i oduzima nacionalna frekvencija. Jučerašnjom izjavom Aleksandra Vučića je do kraja ogoljeno da mi danas zapravo i nemamo ovo regulatorno telo, već da dodela nacionalnih frekvencija zavisi isključivo od toga šta je lično Vučiću bitno”, navela je SDS.

Ta stranka je navela da će pokrenuti pitanje zloupotrebe nacionalnih frekvencija na prvom okruglom stolu celokupne opozicije zakazanom za petak, jer bez pristupa medijima nije moguće obezbediti ni fer izborne uslove.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak