Veliki Rafa Nadal: Tu je kad je najteže

Mondo 12.10.2018 10:23
Veliki Rafa Nadal: Tu je kad je najteže


Najbolji teniser sveta pritekao u pomoć stanovnicima Majorke posle velikih poplava i tragedije koja je zadesila to ostrvoMajorku je pogodilo veliko nevreme, a najmanje devet osoba izgubilo je život u poplavama usled obilnih kiša na tom ostrvu, dok se šest osoba vodi kao nestalo.

Bujice su nosile sve pred sobom, veliki broj stanovnika ostao je bez krova na glavom i mnogi od njih zbrinuti su u sportskim objektima, a neki i u zgradi hipodroma.

Vrata za najugroženije otvorio je i najbolji teniser sveta Rafael Nadal.

Veliki Rafa Nadal pokazao je kako nije samo veliki teniser, već i veliki čovek.

Španac, rođen na Majorci, ljudima koji su izgubili domove ponudio je prinudni smeštaj u svojoj teniskoj akademiji.

Día triste en Mallorca. Mi más sincera condolencia a los familiares de los fallecidos y heridos por las graves inundaciones en San Llorenç. Tal y como hicimos ayer volvemos a ofrecer hoy las instalaciones de @rnadalacademy para todos los afectados que necesiten alojamiento

I to nije sve. Nadal, koji je zbog problema sa kolenom, otkazao nastupe na turnirima u Pekingu i Šangaju, pomagao je stanovnicima najugroženijeg područja, Sant Ljorenca des Kardasara, koji se nalazi blizu njegovog rodnog Manakora.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Three-time Laureus Award winner and tennis icon @RafaelNadal pitches in to help flood victims in the nearby Majorcan town of Sant Llorenç des Cardassar.

Class on and off the court! 🙌

Španski teniser je zajedno sa stanovnicima gradića na Majorci učestvovao u raščišćavanju posle katastrofe koja ih je pogodila. Nadal je snimljen sa čizmama i lopatom u ruci kako ispred jedne od kuća čisti šut, mulj i srušeno drveće.

Svaka čast, majstore!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak