Nadal ne igra u Šangaju: Na Majorki pomaže ugroženima od poplava i spašava živote

Blic 11.10.2018 15:37
Nadal ne igra u Šangaju: Na Majorki pomaže ugroženima od poplava i spašava živote


Majorku su u četvrtak pogodile strašne poplave koje su zahvatile gotovo čitavo ostrvo. Španski teniser Rafael Nadal se odmah odazvao i pomogao u spasavanju ljudi koji su usled bujica bili potpuno odvojeni od ostalih.



Prvi reket planete je pokazao da je velikog srca, pa niti jednog trenutka nije oklevao kada je u pitanju pomoć ugroženima. San Lorenco je jedan od gradova koji je najteže pogođen, a Nadal je rođen nedaleko od ovog španskog grada.

Popularni "Bik sa Majorke" je najpre otvorio vrata "Sportske akademije", u koju je smestio ljude pogođene ovim nevremenom, a zatim je otišao da i lično pomogne u sanaciji štete, ali i spasavanju ljudi.

Sve se odigravalo na samo 15 kilometra od njegovog rodnog mesta Manakora. Nažalost, potvrđeno je da je 9 osoba stradalo, dok se preko 200 njih vodi kao nestale.

Podsetimo, Nadal je odlučio da zbog povrede propusti turnir u Šangaju, na kom se u ovom trenutku nalazi svetska teniska elita. Novak Đoković želi da nastavi niz pobeda, te da po četvrti put osvoji turnir u kineskom gradu, dok će Rodžer Federer pokušati da odbrani ovaj trofej.

Погледај слику на Твитеру

• Inondazioni a San Llorens, provincia di Maiorca. Un campione decide di scendere in campo per una partita più importante: aiutare la sua popolazione. Meraviglioso @rafaelnadal📸 @COPE


Погледај слику на Твитеру

Rafael Nadal, a spalare fango insieme ai vicini di Sant Llorenç des Cardassar, la località maiorchina colpita da violente inondazioni dopo le piogge torrenziali di ieri. Foto di Jordi Cotrina https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20181010/rafa-nadal-tareas-limpieza-lluvias-mallorca-7082412  #Mallorca



Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak