Kako da izaberete 'svoju' boju

Mondo 10.10.2018 15:26
Kako da izaberete 'svoju' boju


Ovaj vodič će vam pomoći da izaberete boju koja vam savršeno odgovara.Verovatno već imate predstavu o nijansama koje su baš "za vas". Znate, dakle, koje boje čine da izgledate vitkije, svežije u licu, uz koje će vaša kosa delovati življe... Ali, paleta "pravih" boja menja se sa godinama. Možda je vreme za promene? Evo šta bi trebalo da uzmete u obzir.

Vaš izgled trebalo bi da odgovara vašim godinama. Niste sigurni da li su boje koje preovlađuju u vašoj garedorbi i dalje najbolji izbor za vas? Kako godine prolaze, trebalo bi da se i naša garderoba prilagođava okolnostima. Dakle, boje koje su vam divno stajale u dvadesetim verovatno neće imati isti efekat ako ste prešli tridesetu, naročito ako se radi o komadima garderobe za gornji deo tela, koji su blizu licu. Uzrok tome je što sa godinama ton naše kože, boja očiju, kose postaju delikatniji, mekši, prigušeniji. Veoma svetle, jarke boje, koje divno izgledaju na sasvim mladim devojkama, u određenim godinama postaju "opasne" jer mogu da nas "progutaju".

Ali, to ne znači da morate da se držite samo prigušenih tonova. Stvar je samo u tome da izaberete odgovarajuću nijansu živih boja. Dakle, ako ste kao dvadesetogodišnjakinja izgledali kao boginja u jarkocrvenom, kad pređete tridesetu isti efekat ćete postići ako odaberete duboku, raskošnu nijansu koja je između crvene i ljubičaste recimo.

Otkrijte koje vam nijanse laskaju i držite se njih. Počnite "od nule" - pratite ove jednostavne korake koji će vam pomoći da spoznate celo telo, tako da možete da se olučite za odgovarajuću prateću paletu.

Obratite pažnju na boju vaših vena. Pogledajte pažljivo svoje zapešće, da li su vam vene plave, zelenkaste ili vuku na ljubičasto?Ta boja biće veoma važna za vas, jer ona treba da bude najveći kontrast vašem izboru nijansi.

Boja očiju. Možete biti sigurni da ćete uvek izgledati sjajno u bojama koje prate najsvetlije i najtamnije nijanse oko vaših zenica.

Jagodica prsta. Da biste utvrdili koja je vaša "romantična" boja, uštinite najjače što možete jagodicu prsta palcem i kažiprstom druge ruke. Tako možete odabrati i boju ruža koja će vam sigurno stajati savršeno.

Ako imate tamniji ten, ili veoma tamne oči, najbolji način da odaberete boje koje će vam laskati je sledeći: Uzmite komade garderobe u intenzivnim bojama, ciklama, kraljevskoplava, crvena, jarkozelena, i jedan po jedan i prinosite bradi. Onda zatvorite oči na nekoliko sekundi, pa se pogledajte u ogledalu. Ako izgledate sveže, ako vam oči blistaju, a kosa deluje raskošno i negovano - to je boja koja bi trebalo da bude osnova vaše palete.

Najbolje i najgore boje za žene u pedesetim

Generalno, ženama u zrelim godinama stoje nijanse koje su dobro izbalansirane, poput srednje ljubičaste, petrolej, boje lubenice, zagasite ružičaste, tople bele, srednje sive, prigušene tirkiz... Boja koje bi trebalo da se klone žene koje su prešle 50? Definitivno - crna. Neka vaš izbor umesto toga budu ponoćnoteget, antracit siva, duboka tamnoljubičasta.

Kad pronađete "prave" boje, držite se njih. Ali, slobodno se poigravajte nakitom, tašnama ili obućom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak