'Art Kvart – Start' i ove godine u pet delova Novog Sada

RTV 10.10.2018 12:00
'Art Kvart – Start' i ove godine u pet delova Novog Sada


Umetnički kursevi 'Art Kvart – Start' namenjeni su svim omladincima uzrasta od 14 do 18 godina, a sastoje se od pet sekcija, u pet različitih delova grada, koji paralelno stvaraju, nakon čega se spajaju i gde nastaje zajedničko umetničko delo.Sekcije će voditi školovani umetnici, članovi udruženja Novo kulturno naselje, a ovo je peta godina u kojoj se organizuju ove sekcije. U njima je prethodnih godina učestvovalo više od dve stotine mladih umetnika u najavi iz Novog Sada i okoline.

Svi zainteresovani, uzrasta od 14 do 18 godina mogu da se prijave da učestvuju u sekciji po izboru (dramska, muzička, plesna, filmska i vajarska), putem e-mail adrese: artkvartstart@gmail.com a sekcije će biti održane na sledećim lokacijama:

1) Likovna i vajarska sekcija – Detelinara

2) Plesna sekcija – Novo naselje

3) Filmska sekcija – Liman

4) Dramska sekcija – Centar

5) Muzička sekcija – Adamovićevo naselje

"Art Kvart – Start" za ciljeve ima decentralizaciju sadržaja za mlade, uključivanje mladih iz perifenih delova grada u kulturne i edukativne programe kao i upućivanje mladih jednih na druge. Takođe cilj je podizanje nivoa svesti i edukacija mladih o negativnim posledicama diskriminacije i agresivnog ponašanja, kroz teorijske diskusije i kreativno izražavanje.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarija za mlade Novi Sad i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak