Komšić: Hladne glave na Dodikov populizam

RTS 10.10.2018 09:52
Komšić: Hladne glave na Dodikov populizam


Novoizabrani član Predsedništva BiH Željko Komšić zatražio je od građana da njemu i njegovom timu daju priliku da se pokažu na toj poziciji."Želim da budemo mudri i da na očekivani Dodikov populizam odgovoramo 'hladne glave'. Moramo tražiti nove prijatelje Bosne i Hercegovine u svetu, posebno među članicama NATO i Evropske unije", rekao je Komšić u intervjuu za portal vijesti.ba.

On je napomenuo da razdvaja "ono što će biti saradnja mene i gospodina Džaferovića kao članova Predsedništva, te pozicija koje zauzimaju politicke stranke".

"Ono što želim da verujem je da ćemo gospodin Džaferovic i ja biti naredne godine u Srebrenici, na Kazanima, u Grabovici, zajedno. Očekujem da ću imati kod njega podršku u stavovima kojima ćemo štititi poziciju Bosne i Hercegovine u odnosima sa komšijama", rekao je Komšić.

Istovremeno je zatražio od građana BiH da sačekaju sa osudama i pruže priliku njemu i njegovom timu, tvrdeći da će raditi drugačije.

Komšić je naglasio i da je "borba protiv negiranja genocida i ratnih zločina", kao i suočavanje sa prošloću, temelj pomirenja u BiH.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak