Drama u Bosanskom Brodu: Ekspodirala Rafinerija

Mondo 09.10.2018 23:20
Drama u Bosanskom Brodu: Ekspodirala Rafinerija


Oko 21:30 sati začula se snažna eksplozija u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu. Raznet je pogon a ima povređenih radnika. Uznemireni i stanovnici obližnjeg Slavonskog Broda.Iz Rafinerije se vidi veliki plamen, javlja TV N1.

Ilija Jovičić, načelnik opšine Bosanski Brod je za RTRS kazao da su sve vatrogasne jedinice na terenu. Potvrdio je da je do eksplozije došlo na postrojenju 04, te da ima nekoliko povređenih radnika koji su medicinski zbrinuti.

Potvrđenevsu inforrmacije da ima četiri teško povređena radnika, a da je s lakšim povredama njih još 50.

Oni su van životne opasnosti, a požar je lokalizovan, potvrđeno je Srni u Policijskoj upravi Doboj.

"Eksplozija u krugu Rafinerije se, prema prvim informacijama, dogodila u postrojenju za preradu nafte", rekla je Srni portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Na društvenim mrežama javljaju, a to su informacije koje se moraju uzeti s rezervom, da je počela evakuacija ljudi uz Savu, iz oba grada.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, grada koji je odmah preko Save, gostovao je u Dnevniku u 22 televizije N1 i rekao da požar traje bar dvadesetak minuta a da se ne vidi da ga neko gasi.

Meštani Bosanskog Broda oko 22 sata su javili lokalnim medijima da je veći deo požara ugašen.

Stanovnici mesta koja se nalaze u blizini Bosanskog Broda kažu da je eksplozija bila toliko jaka da su prvobitno mislili da je reč o zemljotresu, a u nekim delovima su popucali prozori.

"Na brdu iznad Broda tresu se kuće. Zadnji puta se čulo tako kada je u ratu eksplodirala rafinerija", piše čitalac Index.hr.

Poseban problem je što Bosanski Brod nema svoju bolnicu, a najbliža je  u Slavonskom Brodu, u drugoj državi - Hrvatskoj, jer to je u SFRJ praktično bio jedan grad. Druga opcija zbrinjavanja je bolnica u Doboju, koja je znatno udaljenija.

Brodska rafinerija je vlasništvo ruskog Njeftegazinkora.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak