Eksplozije u skladištu municije u Ukrajini, evakuisano 12.000 ljudi

Politika 09.10.2018 15:40
Eksplozije u skladištu municije u Ukrajini, evakuisano 12.000 ljudi


U skladištu municije Ministarstva odbrane Ukrajine došlo je do eksplozija i požara, zbog čega je danas evakuisano oko 12.000 ljudi, a državna bezbednosna služba istražuje da li je u pitanju bila sabotaža. Zvaničnici su saopštili da niko nije povređen.Ukrajinska državna bezbednosna služba je navela da istražuje mogućnost sabotaže. Portparol ministarstva odbrane je rekao da činjenica da su se eksplozije dogodile u različitim delovima skladišta ukazuju na sabotažu. Skladište se nalazi na 176 kilometara istočno od Kijeva. U ranim jutarnjim satima odjeknule su eksplozije i izbio je požar. Ministarstvo odbrane je navelo da su „u sekundi odjekivale dve do tri eksplozije”. Vazdušni prostor u radijusu od 30 kilometara je zatvoren, a putni i železnički saobraćaj je obustavljen.

Do eksplozije je došlo jutros nešto pre 03:30 sati u skladištu municije u regionu Černigov, u blizini naselja Ičnja, nakon čega je izbio požar, saopštio je Generalštab ukrajinskih oružanih snaga, javlja TASS a prenosi Tanjug.

Stotine ljudi raspoređeno je na licu mesta, navodi se u saopštenju, a tamo se uputio i načelnik ukrajinskih oružanih snaga. Britanska agencija podseća da je proteklih godina zabeleženo više velikih požara u skladištima municije i oružja u Ukrajini i napominje da se ukrajinska vojska bori protiv proruskih snaga na istoku zemlje od 2014.

Podseća i da je prošle godine, zbog eksplozija velikih razmera u vojnom skladištu u regionu Vinicja, 270 kilometara od Kijeva, evakuisano 24.000 ljudi.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak