Pomozimo onima koji nemaju: 'Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi'

B92 07.10.2018 19:55
Pomozimo onima koji nemaju: 'Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi'


Akcijom 'Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi', humanitarna organizacija 'Humanist' poziva sve one koji mogu da doniraju odeću i obuću onima koji ih nemajuOvu akciju pokrenuli su krajem prošlog meseca, a cilj projekta je, prema rečima osnivača "Humanista" Branislava Simića, sakupljanje odeće za ugrožena lica, dečija svratišta kao i sigurne kuće.

"Svako od nas ima odeću koju su prerasli, koju više ne nose ili im nije više potrebna. Na osnovu ove akcije budimo to razmišljanje o drugim ljudima i samim gestom sakupljanja i doniranja ljudi će se osećati lepo, a mi ćemo nekome ušuškati ove hladne dane koje nam dolaze", rekao je on za B92.net.

Simić dodaje da volonteri organizacije dolaze na adresu i preuzimaju odeću, pa na taj način može lakše da se organizuje vreme za donacije.

"Ono što je zanimljivo jeste i deo gde deca, starosti od osam do 12 godina u našoj kancelariji, uz radionice i igru, spremaju i pakuju tu garderobu za dečija svratišta, prave kolače i poklone koje mi kasnije nosimo. Na taj način ih učimo koliko je zapravo pomoć drugima jedna od lepih životnih stvari koje nam se kroz život vrate", dodao je Simić.

Navodi i da pored značajnih humanitarnih akcija, koje podižu svest i ukazuju na činjenicu da se dobro dobrim vraća, a u saradnji sa mnogim javnim ličnostima, pokrenuli niz projekata koje se bave temama u vezi sa nasiljem u porodici, nad ženama, ali i vršnjačkom nasilju.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak