Jens Stoltenberg doputovao u višednevnu posetu Srbiji

N1info 06.10.2018 14:45
Jens Stoltenberg doputovao u višednevnu posetu Srbiji


Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao je u Beograd, u višednevnu posetu Srbiji, a na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, dočeku Stoltenberga prisustvovao je i ambasador Srbije pri misiji NATO u Briselu Miomir Udovički i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Ćezare Marineli.

Stoltenberg je pred dolazak u Beograd izjavio da svesrdno podržava normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, i da je važno nastaviti dijalog, jer je to bitno za mir i bezbednost u regionu.

Stoltenberg je rekao da će NATO nastaviti da podržava sve napore koji vode normalizaciji bezbednosne situacije i spuštanju tenzija u regionu, "zato što ljudi iz ovog regiona zaslužuju bolju budućnost kao deo evroatlanske zajednice".

Stoltenberg će tokom boravka u Srbiji učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu i prisustvovati otvaranju vežbe spasavanja u vanrednim situacijama "Srbija 2018", čiji su koorganizatori MUP Srbije i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (EADRCC), specijalizovana agencija NATO.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak