Prevara najbogatijeg na svetu: Podigao plate, a onda...

B92 06.10.2018 13:45
Prevara najbogatijeg na svetu: Podigao plate, a onda...


Posle vesti da su radnici Amazona dobili povećanje plata na 15 dolara po satu, usledile su one loše.Posle kritika na račun prava radnika Američka platforma za onlajn trgovinu Amazon povećava minimalnu zaradu za zaposlene u SAD na 15 dolara po satu od narednog meseca. 

Posle vesti da su radnici Amazona dobili povećanje plata na 15 dolara po satu, usledile su one loše.   

Od sledećeg meseca ukidaju im se svi dosadašnji finansijski podsticaji, uključujući i mesečni novčani bonus kao i nagradne akcije firme.

Mnogi radnici Amazona s radošću su dočekali nedavnu povišicu. Naime, minimalna plata u toj firmi u Americi porasla je na 15 dolara po satu. U Velikoj Britaniji, u Londonu je porasla na 10,5 funti (povećanje od 28 odsto) po satu, a u ostalim gradovima Britanije na 9,5 funti.

Nekoliko radnika zaposlenih u skladištima Amazona anonimno su otkrili da će posle ukidanja bonusa i povlastica, uprkos nedavnoj povišici, na kraju zarađivati manje nego pre.

Amazon, koji zapošljava više od 575.000 ljudi širom sveta, nedavno se našao na udaru kritika grupa za zaštitu prava radnika zbog, kako tvrde, loših uslova rada i niskih plata u skladištima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak