Zaev: Prevremeni izbori su neizbežni

RTV 06.10.2018 13:31
Zaev: Prevremeni izbori su neizbežni


Ako opozicija pokuša da zbog ličnih kalkulacija ometa budućnost Makedonije unutar EU i NATO-a, vladajuća koalicija će biti primorana da raspiše prevremene izbore, izjavio je makedonski premijer Zoran Zaev.



"Učinićemo sve da obezbedimo neophodnu većinu u parlamentu za ustavne amandmane. Ipak, ako opozicija bude pokušavala da opstruiše budućnost Makedonije radi ličnih interesa, izbori su neizbežni", rekao je Zaev u intervjuu za BHTV1, prvi posle referenduma.

Zaev je naveo da je ubeđen da i opozicija podržava ulazak zemlje u EU, ali da zbog političkih kalkulacija "radi to što radi".

"Čak će i lider opozicije, koji je bojkotovao referendum, ako ga pitate reći 'da' EU i NATO-u, i verujem da je to istina. Ali on želi da se njegova stranka vrati na vlast i s takvim aspiracijama ugrožava budućnost naše zemlje. Budućnost Makedonije je u pitanju i svi nose veliku odgovornost za to, što je iznad mene, iznad opozicionog lidera i političkih partija", rekao je Zaev, prenela je agencija MIA.

Upitan da li je referendumsko pitanje razlog za slabu izlaznost, Zaev je odgovorio: "Svi smo za EU i NATO i svesni smo da neće biti ni EU, niti NATO-a bez sporazuma s Grčkom".


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak