Šta treba uraditi sa enterijerom na jesen: Uz ovih 7 jeftinih detalja, izgledaće kao da ste hiljade evra potrošili na renoviranje

Stil magazin 05.10.2018 22:59
Šta treba uraditi sa enterijerom na jesen: Uz ovih 7 jeftinih detalja, izgledaće kao da ste hiljade evra potrošili na renoviranje


Uz malo mašte i vrlo malo potrošenog novca u svoj dom možete da unesete dašak jeseni i tako uživate u mnogima najdražem godišnjem dobu!Jesen je stigla, a s njom dolazi i obilje plodova i prirodne dekoracije koju možemo da unesemo u dom. Takođe, to je vreme u kojem mnogo više vremena provodimo u unutrašnjosti svog doma nego što smo to činili proteklih meseci, pa nam je važno da se u njemu osećamo što prijatnije!

Uz malo mašte i vrlo malo potrošenog novca u svoj dom možete da unesete dašak jeseni i tako uživate u mnogima najdražem godišnjem dobu!


1. Ćebad i jastuci zagasitih boja

Nikada nije bilo lepše ušuškati se ispod ćebeta sa šoljicom čaja u rukama nego tokom prvih hladnih jesenjih večeri. A ko kaže da i ćebe i jastuci ne mogu da budu u pravim jesenjim bojama? Pritom ne morate da kupujete nove ukrasne jastuke koji su vrlo često skupi, već možete na one postojeće samo da stavite jeftinije presvlake ili ih čak i sašijete sami kod kuće od ostataka materijala. Poigrajte se žutim, crvenim i smeđim tonovima.

2. Zasadite jesenje cveće 

Pijace i prodavnice polako su počele da se pune jesenjim biljkama u teglicama poput vresa. Upravo je vres ujedno i najčešće cveće koje se može videti na prozorima u našim krajevima tokom jesenjih i zimskih meseci, a osim što je i lekovit, značajno podiže izgled i enteriejra ili eksterijera!

3. Dekoracija bundevama 

Ništa ne govori o jeseni kao bundeve koje su se počele da se pojavljuju na poljima i u prodavnicama. Od onih manjih sorti koje same po sebi mogu da posluže kao dekoracija pa do većih, upravo je ovo idealan jesenji dodatak svakom domu.

4. Zamenite fotografije u ramovima

Vrlo jeftina i jednostavna dekoracija koju možete da napravite za svega nekoliko minuta je jednostavna zamena postojećih fotografija u ramovima koje već imate. Bilo da je reč o fotografijama s vašim uspomenama koje su fotografisane nekih od prošlih jeseni ili pak onima koje ćete pronaći na internetu i ispisati ih, ova mala promena će doneti sasvim novi izgled domu.

5. Iskoristite jesenje lišće 

Na vrlo sličan način možete da napravite i prava mala umetnička dela koristeći ono najlepše što nam jesen nudi – lišće u crvenim, žutim i smeđim tonovima. Kao što smo nekada presovali lišće za herbarijum, isto tako možemo da ga pripremimo i za stavljanje u ramove ili nasumične dekoracije po stanu. Pritom je vrlo važno da se lišće dobro osuši i da iz njega izađe sva vlaga jer će se u suprotnom zbog toplote u domu naborati, osušiti i izmrviti.

6. Dodajte rustične elemente  

Tokom jeseni često šetamo šumom gde osim lišča možemo da skupljamo i grančice, žireve, kestenje i druge prirodne elemente. Upravo njihova drvenasta struktura i boja daju rustičnu notu svakom domu. Uz njihov dodatak ćete izbeći sterilan izgled doma i uneti dodatnu toplinu.

Možete se poigrati i drvenim predmetima poput poslužavnika za serviranje ili pak male drvene klupe u tamnim smeđim bojama koju možete da smestite u hodnik. 

7. Upalite sveće 

I na kraju, unesite u svoj dom i sveće. Bilo da posegnete za onim bez mirisa ili pak onima s mirisima bundeve, pomorandže, cimeta, čaja i drugih jesenje-zimskih tonova, dolazak kući s posla biće još lepši uz prijatnu atmosferu koju stvaraju sveće. Ako iz nekog razloga ne možete ili ne želite da ih koristite u svom stanu, nabavite električne. Osećaćete se sigurnije, a ugođaj će biti gotovo isti.

Osim što od bundeve možete da skuvate ukusnu čorbu, njenu koru možete da iskoristite i kao vazu (prethodno je očistite iznutra) i ispuniti je jesenjim cvećem. One manje možete i da obojite u svoje omiljene boje pa ih prilagodite bojama i dizajnu svog enterijera. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak