Grad je odlučio da nam radijatori ipak budu topli

B92 04.10.2018 09:28
Grad je odlučio da nam radijatori ipak budu topli


Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da se Grad odlučio na početak grejanja pre zvanične grejne sezone 15. oktobra zbog više hladnih jutaraKako kažu, neophodno je više dana kako bi se sistem grejanja preveo iz proba u grejanje i da će se ići na to da se promeni uredba o zacrtanom početku grejne sezone.

Prema informacijama Beokom servisa, gradonačelnik Beograda održao je u sredu hitan sastanak sa svim nadležnim službama zaduženim za grejanje u glavnom gradu. na tom sastanku razgovarano je upravo o tome da se ranije počne s grejnom sezzonom, budući da su jutra i večeri znatno hladniji od propisanih 15 stepeni koliko je potrebno da bude nekoliko dana da bi se krenulo s grejanjem.

"Narednih dana se najavljuje toplije vreme, ali moramo da nađemo najbolje moguće rešenje za trenutnu situaciju. Boravak u hladnim prostorijama nije prijatan nikome, važno je da mališani u vrtićima i školama ne sede u jaknama, da zaposleni mogu bez smetnji da rade i budu produktivni, da Beograđanima u stanovima bude toplo", rekao je gradonačelnik.

On je rekao da se razmatra i promena propisa.

Podsetimo, građani su negodovali po društvenim mrežama jer su im radijatori hladni dok je napolju temperatura ispod 10 stepeni. Iz Udruženja toplana beograda su u Jutarnjem programu TV Prva objasnili da oni ne mogu da donesu odluku da se grejanje pokrene pre zvaničnog početka grejne sezone 15. oktobra jer je takva odluka na gradskim vlastima.

Iz toplana se slažu da se vreme promenilo i da bi propise trebalo promeniti kako bi bilo moguće krenuti sa grejanjem stanova ranije.

"Važno je da nađemo dugoročno rešenje za ovaj problem jer svake godine imamo makar i kratak hladni talas pre grejne sezone i danas sam razovarao o tome koje su mogućnosti da sistem bude spreman već prvog oktobra kada nam hladni dani stignu pre nego što je kalendarski predviđeno", naglasio je Radojičić, stoji na sajtu Beokoma.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak