Novo lice Q – porodice: Audi Q8 u Srbiji

Novosti 03.10.2018 14:18
Novo lice Q – porodice: Audi Q8 u Srbiji


Svestran, sportski i elegantan: koncept dimenzija i prostranosti "Audi Q8", je dug 4,99 metara, širok 2,0 metara i visok 1,71 m sa međuosovinskim rastojanjem od gotovo tri metra nudi prostranu unutrašnjostU prodajne salone u Srbiji stigao je još jedan član "porodice Q" novi "audi Q8" koji predstavlja kombinacij elegantnog luksuznog kupea sa četvoro vrata i praktične svestranosti velikog SUV modela. Bogato opremljen, sa izuzetnim mogućnostima digitalnog povezivanja i dovoljno snažan za „off-road” aktivnosti.

Svestran, sportski i elegantan: koncept dimenzija i prostranosti, "Audi Q8" je dug 4,99 metara, širok 2,0 metara i visok 1,71 m sa međuosovinskim rastojanjem od gotovo tri metra nudi prostranu unutrašnjost. U drugom redu, uz doplatu, se mogu dobiti tri zasebno podesiva sedišta. Dok su nasloni drugog reda sedišta preklopljeni, zapremnina prtljažnog prostora ispod poklopca prtljažnika iznosi 1.755 litara.

Sa impozantnom osmougaonom rešetkom hladnjaka, novi Audi Q8 predstavlja novo lice Q-porodice. Lagano zaobljena linija krova završava na malo nagnutim D-stubovima i oslanja se na ljuattro izbočine iznad kućišta blatobrana ispod kojih se nalaze 22-inčni točkovi. Brojni detalji podsećaju na izvorni model "quattro".Spojler, obloge kućišta blatobrana, ukrasne lajsne vrata i difuzora u kontrastnoj su boji kako bi se dodatno naglasio „offroad” izgled. 

Novo lice Q – porodice: Audi Q8 u Srbiji

LED prednja svetla u serijskoj opremi snažno osvjetljavaju put, dok je tehnologija HD Matridž LED svetala dostupna kupcima kroz dodatnu opremu.

Audi je ljuattro !To se posebno odnosi na "Q8" koji, kako ističu u ovoj kompaniji je " SUV najviše klase". Potpuno mehanički središnji diferencijal prenosi snagu na prednju i zadnju osovinu u odnosu 40:60. Kada je to potrebno, većinu snage prenosi na osovinu s boljom trakcijom. Udaljenost od tla je 254 milimetara, a tu je i sistem za pomoć pri kretanju nizbrdo... Podesivo oslanjanje sa sistemom za prilagođavanje tvrdoće amortizera deo je serijske opreme. Audi u dodatnoj opremi nudi prilagodljivo vazdušno oslanjanje s mogućnošću izbora udobne ili sportske podešenosti amortizera, a uz to i prilagođava visinu vožnje shodno situaciji i željama vozača za čak 90 milimetara.

Pored progresivnog servo upravljača u serijskoj opremi, čiji odziv postaje značajno direktniji što se dalje zakrene volan, Audi u dodatnoj opremi nudi opciju upravljanja na sva četiri točka. Moguće je zakretanje zadnjih točkova za 5,0 stepeni – suprotno smeru okretanja prednjih točkova pri malim brzinama za veću okretnost, odnosno u istom smeru okretanja pri višim brzinama za bolju stabilnost.

Svi su pogonski sistemi posebno efikasni zahvaljujući novoj "mild hybrid" tehnologiji (MHEV). Primarni električni sistem od 48 volti sadrži dva tehnološki značajna modula: litijum-jonski akumulator i elektropokretač remena alternatora. Tokom kočenja može se obnoviti do 12 kW energije i vratiti nazad u akumulator. Tehnologija MHEV omogućava do 40 sekundi vožnje s isključenim motorom i start/stop sistem koji gasi motor prilikom kočenja već od 22 km/h.

Novo lice Q – porodice: Audi Q8 u Srbiji

Preglednost je novi adut u unutrašnjosti. Centralni element je "MMI" ekran osetljiv na dodir vrhunskog kvaliteta. Budući da izgleda kao crna ploča, dok je isključen gotovo se pretače u jednu veliku crnu površinu. Svi su elementi međusobno logički povezani, od ravnih mlaznica vazduha u jednoj liniji do široke konzole na središnjem tunelu s ručicom tiptronik menjača. U mraku opciono ambijentalno osvetljenje prati upadljive linije dizajna u unutrašnjosti i pruža pozadinsko osvetljenje za trodimenzionalnu laserski ugraviranu oznaku "quattro" iznad pretinca za odlaganje ispred suvozača . Dodatne opcije kao što su individualna konturna sedišta s funkcijom masaže i ventilacije, četvorozonski klima uređaj i paket kvaliteta vazduha dodatno ističu tehnološku naprednost ovog modela.

Zahvaljujući MMI touch konceptu upravljanja u novom modelu "Audi Q8" gotovo svim funkcijama može se pristupiti putem dva velika ekrana. Gornji ekran od 10,1 inča upotrebljava se za upravljanje infotainment i navigacionim sistemom. Vozač upotrebljava 8,6-inčni ekran ispod toga za regulaciju grejanja i klima-uređaja, upravljanje raznim praktičnim funkcijama i unos teksta, a sve to s ručnim zglobom udobno i ergonomski položenim na ručicu menjača.

Glasovno upravljanje pretvara novi "audi Q8" u partnera za razgovor. Vozači mogu slobodno izgovarati svoje naredbe. Glasovno upravljanje može, na primer, razumeti rečenice kao što su „Gladan sam” i u odgovoru predložiti restorane u blizini.

Instrumenti su postavljeni u potpuno digitalni Audi virtualni kokpit. Prikaz na 12,3-inčnom ekranu visoke rezolucije jednostavno se prebacuje pomoću komandi na mltifunkcionalnom volanu.Head-up displej projektuje informacije na vetrobransko staklo, uključujući detaljno navođenje za navigaciju.

Na našem tržištu počela je prodaja potpuno novog modela Audi Lj-porodice Audi Q8. Za sada je u ponudi model Q8 50 TDI Quattro Triptonic 210 Kw/286 KS po ceni od 79.000 evra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak