Ovako izgleda Čkaljina unuka: Od dede nasledila ljubav prema glumi i oči

Stil magazin 01.10.2018 13:01
Ovako izgleda Čkaljina unuka: Od dede nasledila ljubav prema glumi i oči


Jovana Petrović je sa svega osamnaest godina uplovila u svet glume gde je ostala do danasKada je Miodrag Petrović Čkalja preminuo, njegova unuka je imala 30 godina. Jovana je takođe glumica, danas ima 44 godine i neverovatno podseća na svog dedu od koga je mnogo naučila. 

U trenucima dok se snimala kultna serija "Kamiondžije", pored velikog uspeha projekta, jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije slavio je rođenje unuke Jovane. 

Oni koji su poznavali Čkalju kažu da je obožavao da se igra sa unukama i da su one bile čitav njegov svet. 

Možda je on upravo svojoj unuci Jovani utkao ljubav prema glumi. Ona je sa svega četiri godine znala da želi da stane pred kamere.

"E pa mogu da vam odam jednu tajnu: kad napišem tekst za neki svoj estradni nastup, ja ga pročitam pre svega Jovani, pa ako ona kaže da valja, smatram ga uspelim", rekao je Čkalja jednom prilikom u šali, a Jovana koja je izjavila da će biti "filmska glumica i ništa drugo" potvrdila je tada dedine reči uz rečenicu:

"I uvek sve odlično napiše, za čistu peticu", objasnila je tada Jovana. 

Ona je sa svega osamnaest godina uplovila u svet glume gde je ostala do danas.

Odigrala je više od dvadeset uloga, a jedna od možda upečatljivijih jeste u seriji "Porodično blago" gde glumi sudsku službenicu. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti, a pored glume bavi se humanitarnim radom u više dobrotvornih predstava za "Kolo Srpskih sestara". 

"Malo toga se promenilo, nekvalitetni se i dalje plaše kvalitetnih i podmeću im nogu. Deka i dalje živi sa mnom u mojim uspomenama. Od deke sam naučila sve i svašta kada je reč o tehničkim stvarima koje se odnose na glumu, ali i to kako treba da se postavim prema glumačkoj profesiji, kolegama i ljudima koji stoje iza kamere", rekla je jednom prilikom Jovana Petrović

Privatan život nije želela mnogo da eksponira u javnosti, ali je poznato da je dugo godina bila u vezi sa kolegom Igorom Pervićem, koji se nekoliko meseci pre njihove veze razveo od Jelene Tinske. Igor Pervić se dugo lečio od zavisnosti od heroina.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak